Trk kahvesi

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve dtsly tarafından 16 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    16 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  1. dtsly

    dtsly Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    383
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    :uhm:yaa kızlar yaa cıldırıcam yaa türk kahvesini köpüklü yapamıyorum yaaa.şeker köpürmesını kolaylastırır dıyolar ama esım de sade sevıyo:KK43:(sunun puf noktasını bana soyleyın noooluuur:KK43:(
     
  2. 16 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  3. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.240
    Beğenildi:
    9.312
    Ödül Puanları:
    238
    kısık ateşte yavaş yavaş pişsin öyle güzel köpürüyo
    üstten köpüğünü al fincana sonra azcık daha kaynat geri kalanıda dök fincana
     
  4. 16 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  5. Dreaming_Water

    Dreaming_Water Hayatımın SeN Gerçeği Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2009
    Mesajlar:
    460
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kahve taze olmalı vede soğuk su koymalısın cnm
     
  6. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  7. Gargamel

    Gargamel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    137
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    fincan kahvesi yap süper köpürüyo forumda biri yazmıştı ama adını hatırlamıyom bende ondan öğrendim ve herkes çok beğeniyo
     
  8. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  9. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Türk kahvesi yapmanın tek püf noktası, çooook kısık ateşte pişirmektir, bu şekilde pişirirsen köpük olmaması mümkün değil.

    Bir de kahvesini az koymayacaksın, 1 fincana dolu dolu yani tepeleme 1 tatlı kaşığı, en az..
     
  10. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  11. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Fincan kahvesi ne ya?
     
  12. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  13. çaykaxsxxixxgxxix

    çaykaxsxxixxgxxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2008
    Mesajlar:
    423
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tam olarak bilmemekle birlikte sanırım khve fincanına kahveyi şekeri suyu koyup fincanı tabak altıyla birlikte ocaga koyuyorsun öylece pişiyor
    hep denemek istiyorum ama hepte unutuyorum
     
  14. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  15. Gargamel

    Gargamel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    137
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    fincana kahveyi şekeri koyuyosun karıştırıyosun daha sonra suyunu ekliyosun fincanı ocağın üzerine koyuyosun kahveler suda çökünce biraz karıştırıyosun çok az kaynamaya başlayınca ocaktan alıyosun fincanı o kaynamaya devam ediyo çünkü almassan taşabilir o kadar köpüklü oluyoki süper tadıda çok hoş oluyo muhakkak dene.Fincana bişi olmuyo bu arada yerimseniben
     
  16. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  17. MyLO

    MyLO Hep Mokoko Hep Mokoko Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.269
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Fincan kahvesi enteresanmış ama sanırım fincan direk ateşe konumuyordur herhalde su dolu bir kabın içine filan mı konuyor acaba.
     
  18. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  19. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Sana sırrımı söyleyeyim cnm,kuru cezveye kahve ve toz şekeri koy iyice karıştır vaktin varsa 2-3 dk,sonra suyunu ekle bir kez karıştır kısık ateşe koy,kenarlarında köpükler oluşuncaya değin hiç karıştırma,daha sonra çok hafif kaşığı cezvenin dibine dokundurmada karıştır,köpüklerini almaya başla.Kalan kahveyi fincana dök.

    ıkinci sır,şayet köpük oluşmamışsa kahvende,cezvenin üstüne tuz eker gibi kahve ek,sadece üstünü karıştır.buyrunnnnnnnnn