troid bezi bozuk olup göğsünü büyütmek isteyenler?

Konusu 'Doğal Göğüs Büyütme Yöntemleri' forumundadır ve sophia92 tarafından 14 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  1. sophia92

    sophia92 Martı Aşığı Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    478
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    var mı böyle sorunu olup büyütebilen? benim çok az çalışıolar.. e göğsü büyütme masajında bile triod bezine msaj yapıon çalışsın diyolar... ben şimdi TEFOR kullanıyorum.. düzenli haftada 1 kan aldırıp bakıyorum duruma.. var mı büyüten yada bozuk oldğu halde normal göğsü olan (pek mümkün gelmio ama) bilmiyorumkismile
     
  2. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  3. _oremar_

    _oremar_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Ben de doktora gitmiştim tiroid kontrolü için sınırda çıkmıştı. Doktor annemin tiroidi olduğu için büyük risk altındasın dedi. ve 4 ay sonra tekrar kontrole gelmen gerekiyo dedi. Kilom normail değil çok zayıfım heleki son günlerde zayıflamaya başladım. Kontrole gitmedim. Gitsem eminim bu kez çıkacak. Göğüslerim de çok küçük Ne yapsam bilemedim. Sana doktor ilaç falan vermedimi
     
  4. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  5. _oremar_

    _oremar_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    hım tefor demişsin pardon.. bence önce tiroidi dizginlemen gerek. Göğüslerinden önce o önemli.
     
  6. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  7. sophia92

    sophia92 Martı Aşığı Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    478
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    benim çok değil AZ çalışıyor.. gelişim bozukluğu yaparmış.. ki yaptı yani..
     
  8. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  9. sophia92

    sophia92 Martı Aşığı Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    478
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    triodşt hastalığı az çalışan bez ve çok çalışan olarak ikiye ayrılıyor. benim az çalışan.. bilimsel olarak açıklama şöyle;
    Hipotiroidizm

    Tiroid bezinin az çalışmasına hipotiroidizm adı verilir. Hipotiroidizm tiroidbezinin az hormon salgılaması nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Kan dolaşımında tiroidhormonları (T4 ve T3) düşük olduğundan metabolizma yavaşlar ve bu duruma bağlı şikayet ve belirtiler ortaya çıkar.

    Hipotiroidiye neden olan hastalıkların başında Hashimoto tiroiditi denilen ve tiroidbezinin nedeni bilinmeyen bir şekilde hasara uğramasıyla oluşan bir hastalık vardır. Hashimoto tiroiditindeönce guatr vardır, ancak yıllar içinde bez küçülür ve hormon salgılayamaz. En önemli özelliği bu hastaların kanlarında anti-TPO ve anti-Tiroglobulin antikorlarının çok yüksek olmasıdır.

    Hipotiroidiye neden olan diğer nedenlerden birisi de tiroid bezi ameliyatlarıdır. Tiroidameliyatı sonrası hormon salgılayacak kadar yeteri kadar doku kalmayınca hipotiroidigelişir. O nedenle tiroidameliyatı geçiren hastalarda tiroidhormonlarını ölçmek ve izlemek gerekmektedir.

    Radyoaktif iyod tedavisi yapılan hastalarda da tiroid bezi tahrip edildiğinden yeteri kadar hormon salgılanamayacağından dolayı hipotiroidi gelişir.

    Bazen nadir olarak bazı ilaçlar (lityum, amiodaron, interferon, interlökin) ve baş ve boyuna yapılan radyoterapi (ışın tedavisi) sonrası hipotiroidi gelişebilir.

    Hipotiroidi ayrıca şeker hastalarında, kansızlığı olanlarda, romatoid artritiolanlarda sık görülür. 60 yaşın üzerindeki kadınlarda da sık bulunur. Kanda yağ düzeyleri (Kolesterol, trigliseridgibi) yüksek hastalarda da hipotiroidi yönünden araştırma yapmak gerekir. Ayrıca depresyonu olan hastalarda, çocuğu olmayan veya adet düzensizliği olan kadınlarda da hipotiroidi aranmalıdır

    Hipotiroidisi olan bir hastada şu şikayetler ve belirtiler olabilir :

    1.

    Halsizlik, güçsüzlük, kolay yorulma
    2.

    Üşüme, soğuğa tahammülsüzlük
    3.

    Seste kısıklık ve kalınlaşma
    4.

    El, yüz ve bacaklarda şişlik
    5.

    Göz etrafında şişlik
    6.

    Ciltte kuruma, kabalaşma veya kalınlaşma
    7.

    Saçlarda dökülme
    8.

    Kas krampları
    9.

    Depresyon, uyku bozukluğu, uyku hali
    10.

    Kabızlık
    11.

    Kadınlarda adet bozukluğu
    12.

    Kilo alma
    13.

    Hafızanın zayıflaması, hatırlamada zorluk
    14.

    Nabız sayısında azalma
    15.

    Hareketlerde yavaşlama
    16.

    Terlemede azalma

    Laboratuar Tetkikleri ve Teşhis

    En önemli test TSH ölçümüdür. TSH düzeyi normalin üzerinde (>4 IU/L) çıkarsa bu hastada hipotiroidi vardır. Serbest T4 düzeyleri ise kanda düşük bulunur. Serbest T4 düzeyi düşük, TSH düzeyi yüksek bir hastada aşikar hipotiroidi vardır. Sadece TSH yüksek ancak T4 ve T3 düzeyi normal ise buna subklinik hipotiroidi denir. Bu durum hafif derecede tiroidyetmezliğidir, ancak tedavi edilmesi gerekir. Tedavi edilmezse % 5 hastada aşikar hipotiroidiye neden olur.

    Serbest T4 düşük ve TSH yüksek ise hipotiroidi tanısı konur. Serum T3 düzeyleri değişkendir ve bazen normal sınırda olabilir. Aşikar hipotiroidide TSH genellikle > 20 IU/L’dir. Subklinik hipotiroidi de ise TSH 4-20 IU/L arasındadır. Anti-TPO ve anti- TG antikorlar yüksek ise hipotiroidi Hashimoto tiroiditi nedeniyle oluşmuştur.. Tam kan sayımı yapılan hipotiroidhastaların % 30-40’ında kansızlık (anemi) % 15’inde demir eksikliği saptanır. Ayrıca B12 vitamin eksikliği de olabilir. Kreatinin fosfokinaz (CPK) ve prolaktin (PRL) düzeyleri yüksek olarak bulunabilir. PRL düzeyleri tüm hastalarda yüksek değildir ve hipotiroidideki menstruasyondüzensizliklerinden sorumlu değildir. PRL düzeylerinde orta derecede bir yükseklik oluşur ve tiroidhormonu tedavisiyle düşer. Eğer hasta ötiroid hale geldiği halde prolaktin yine yüksek ise diğer nedenler araştırılır.

    Ayrıca CRP, SGOT (AST), SGPT (ALT), GGT, laktat dehidrogenaz (LDH) ve amilaz enzimlerinde yükselmeler olabilir. Bu enzimlerden en fazla yükselen CPK’dır. Hipotiroid hastalarda kan yağlarında yükseklik (hiperlipidemi) vardır. Trigliserid düzeylerinde hafif artış olurken, total kolesterol, LDL kolesterol düzeylerinde artma olur. Eğer hasta tedavi olmaz ise kan yağları yüksek olarak bulunacağından koroner arter hastalığı riski artar.

    Tedavi

    Hipotiroidi ÖMÜR BOYU tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Çok nadir olarak Hashimoto tiroiditli hastalarda % 10-20 oranında kendiliğinden düzelme olabilir.Hipotiroidi tedavisi kanda eksik olan tiroid hormonlarının normale gelmesi için tiroidhormon tabletleri verilerek yapılır.Piyasada tiroid hormonu bulunan ilaçlar Levotiron ve Tefor isimleriyle satılmaktadır. Bu iki ilaç benzer ilaçlardır ve biri bulunamazsa diğeri kullanılabilir.Levotiron veya Tefor hastalığınızın şiddetine göre düktorunuzunönerdiği dozda başlanır ve belirli aralıklarla kontrole çağrılarak ilacın dozu ayarlanır.Tedavide hedef T4 düzeylerini normale getirmek ve TSH düzeyinin normal sınırlar içinde olmasını sağlamaktır.ılaç tedavisi ömür boyu sürecek bir tedavidir ve kesilmemelidir.6 ay – 1 yılda bir kontrole giderek TSH düzeyine baktırmanız gerekir. Bazen ilacın dozunu artırmak veya azaltmak gerekebilir.Gebe kalan hipotiroid kadınlarda ilacın dozunu ayarlamak gerektiğinden mutlaka gebeliğin ilk ayı içinde kontrole gidilmelidir.Tefor ve Levotiron ilacı aç karna alınmalıdır. Diğer ilaçlar emilimini bozabileceğinden aynı öğünde diğer ilaçlar alınmamalıdır. Özellikle demir ilaçları, antasitler (Algel, Talcid gibi) veya kalsiyum ilaçları tiroid ilaçlarının emilimi bozarlar.Hashimoto tiroiditi olan hastalar mutlaka iyotsuz tuz yemelidir.Kalp hastalığı olan hipotiroidili hastalarda bu ilaçlar yan etki yapabileceğinden sık kontrole gidilmelidir.Hipotiroidili hastaların bir kısmında (özellikle Hashimoto tiroiditlilerde) anti-TPO ve anti-Tiroglobulin antikorları yüksek olarak bulunur. Bu antikorlar hastalığı yapan veya oluşturan protein yapısındaki maddelerdir. Tedavi ile bunların düzeylerinde azalma olmaz. Bunların düzeyini azaltacak bir ilaç da henüz yoktur. Bu antikorlara tanı konduğunda bakılması gerekir. Daha sonra tedavi takibinde bakılmasına gerek yoktur. Son yıllarda selenyum alınmasının bu antikorları azalttığı saptanmışsa da henüz araştırma aşamasında
    dır.
     
  10. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  11. ephot

    ephot Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    benim T3 hormonum mart ayında yüksek çıkmıştı ama hiç ilgilenmedim, doktora gitmem gerekiyor sanırım, annem de tiroid hastasıydı...
     
  12. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  13. DeLiBoNCuK

    DeLiBoNCuK AnLaŞıLMaZ BiÇiMdE Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.156
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    benimde tiroid bezlerimde aşırı calışma varmış. biz önce guatr sandık ama değilmiş. bu tiroid vücut gelişimini çok etkılıyor. ve iki şekılde oluyomurş biri az calışması diğeri cok çalışması. biri cok kilo aldırıyo diğeri zayıf denileck sevıyede bırakıyo. ben o sevıyedeyım işte. benım bağırsakla çok çalışıyo yemekten sonra direk lavabodayım. uffffff ben ne yapmalıyım bu konuda
     
  14. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  15. _oremar_

    _oremar_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    benimde çok çalışıo galiba aynen senin durumundayım kilo alamadım bi türlü :çok üzgünüm: ama arı sütünü deniycem bakalım ne olacak
     
  16. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  17. _oremar_

    _oremar_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Git aksatma sakınnn :eek:lmaz: heleki annende varsa sende tehlike altındasınnn:teselli:
     
  18. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : sophia92
  19. sophia92

    sophia92 Martı Aşığı Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    478
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    benim annem babam guatr hastası mafoldumben
    bnmde T3 T4 az salgılanıyor.. ama ben çok zayıfım :1no2: