tsh hormonum yüksek çıkıyor..

Konusu 'Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar' forumundadır ve berna1 tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  1. berna1

    berna1 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kızlar 24 haftalık hamileyim.tsh hormonum yüksek serbest t4 değerim düşük çıkıyor.sanırım hipotiroid hastasıyım.yarın kontrolüm var ve doktor guatr dan şüpheleniyor.bebeğime zarar verir mi bu durum?bilgisi olanlar yardım nolur:KK43:(
     
  2. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  3. TOPRAK28

    TOPRAK28 Allahım sana emanetiz... Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.429
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Çok geçmiş olsun arkadaşım.Ben de 13 haftalık hamileyim , benim de TSH düşük çıktı , T3 T4 normal çıktı.Ben de endişelendim , dr. da ulaşamadım.
     
  4. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  5. berna1

    berna1 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    dikkat et canım sürekli takip et doktoruna da danış.ben geç bile kaldım.inşallah bebeğime zarar vermez..
     
  6. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  7. zeynepb

    zeynepb 2 mayıs hedef 68 Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    9.119
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    146
    canım ben 5 senedır hıpotıroıd hastasıyım. kac cıktı tsh degerın? benım her ay kontrolum oluyor kan verıp bakıyoruz hormon sevıyesıne. her gun de tefor kullanıyorum. doktorum hormon degerlerın referans degerı ıcınde oldugu surece yanı normal aralıkta oldugu surece bı problem cıkmaz dedı. sen her ay hormonlarına baktır yınede. tıroıd hamılelıkte onemsenmıcek bı hastalık degıl. umarım doktor oyle bı teshıs koymaz. koysada sıkma canını ılacını kullanıp degerlerını sabıt tutarsan bıseycık olmaz. ıyı haberlerını beklıyoruz.
     
  8. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  9. SiBeL

    SiBeL oğlum ve kızım herşeyim Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    518
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    canım bende daha erken dönemde çıkmıştı.doktorum beni çok korkutmuştu açıkçası ama dahiliye doktoru muayene etti, ultrasonla bakıldı ve değerlerimi inceledi korkulacak bir durum yok dedi.ilaç olacak levotiron verdi yarım doz alıyorum şuan son ayımdayım her ay kontrole gittim normal değerlere ulaştık şükürler olsun.doğumdan sonra gidicem tekrar kontrole.bende korkmuştum ama doktor içimi rahatlattı, sende korkma inş iyi haberlerle gelirsin canım.
     
  10. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  11. nehiriver

    nehiriver 09 10 09 saat 9 05 :) Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    7.898
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    benimde yüksek cıkıo ama her 15 günde bir kan verp takip edioz belli bi sınırı gecerse tefor yarım baslayacak son 60 günüm umarım gerek kalmaz
     
  12. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  13. YenidenDogdum

    YenidenDogdum Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    15.762
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    ılk uç ayda kontrol altına alınmazsa zeka geriliğine öğrenme gucluklerinle karşılaşılıyormuş Bebekte brn 10.haftadan beri ilaç kullanıyorum benim sadece tsh degerim hafif yüksek şerbet t3t4 normal antikorlar temiz tiroid usg temiz subklinik hipotiroidi teşhisi kondu yarın tsh baktiricam bakalım deger düştumu?
     
  14. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  15. berna1

    berna1 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım tsh değerim 5.78 doktor perşembeye ultrasonla da bakacak umarım birşey çıkmaz sonra ilaç başlanacak.dua et bana..bebeğime zarar gelmesin..
     
  16. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  17. zeynepb

    zeynepb 2 mayıs hedef 68 Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    9.119
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    146
    canım oyle cok asırı yuksek degıl kı degerın azıcık yukselmıs. hamılelıkten de yukselmıs olabılır. belkı bı sure ılac verır sana o zaman normal sınıra gırer. korkma sen ıcını ferah tut. allah hepımızın bebeklerını bagıslasın...
     
  18. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berna1
  19. YenidenDogdum

    YenidenDogdum Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    15.762
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    Oylr azıcık falanla olmuyor bu hormon önemli benim 4.23 ki sınır. 4.20 yani degeri yüksek onunda en kısa zamanda normale doner inşallah