Tül Perde Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Nevreste tarafından 1 Şubat 2014 başlatılmıştır.

    1 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Nevreste
  1. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor Ayın Şefi

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    78.707
    Beğenileri:
    6.301
    Ödül Puanları:
    113
    $1492140_680327928656631_1603841607_o.jpg

    MALZEMELER:
    25-30 baklavalık yufka
    Yarım kg ceviz içi
    1 su bardağı sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    2 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Şerbeti için:
    3 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    Birkaç damla limon suyu
    YAPILIŞI:
    Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Baklavalık yufkalar tek tek düz bir zemine yayılıp üzerine çekilmiş ceviz yayılır. Büzüştürülerek toplanıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilip 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Diğer tarafta şeker, süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağ mikserle çırpılır. Pembeleşen tatlının üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp 5 dakika kadar dinlendirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır.

    ALINTIDIR..
     
  2. 4 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Nevreste
  3. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.630
    Beğenileri:
    312
    Ödül Puanları:
    83
    Çok ilginç ve değişik bir tarif paylaşım için teşekkürler.
     
  4. 18 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Nevreste
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.462
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    48
    Çok güzel görünüyoooooo