Tulen/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, üzerini örtecek kadar bir suda haşlanır, küçük parçalara ayrılır.
    Süt ile un çırpılır. Kaynayan tavuk suyuna karıştırılarak ilave edilir.
    Tavuk parçaları ve sarımsaklarda konularak karıştırılır. Kıvamlı hale getirilir, tuz ilave edilir.
    İnce doğranmış soğan yağda kavrulur; kırmızı ve kara biber ilave edilir. Tavuğun üzerine gezdirilir.
    Kaynak: Elmas GÜNEŞ / ASETİN