Tulumba Tatlısı (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve asigimkralime tarafından 4 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    4 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  1. asigimkralime

    asigimkralime anlam veremiyorum ...... Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    2.002
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    61
    Ben tulumba tatlısını çok severim.Bir siteden aldım sisinzl epaylaşmak istedim.Belki beğenirsiniz!.....

    Öncelikle şerbeti hazırlayın.
    Bunun için suyu tencereye alın.
    Tozşekeri ekleyin.
    Kaynayınca limon suyunu karıştırın.
    Biriki taşım daha kaynatın.
    Ocaktan alın.
    Soğumaya bırakın.

    1 çorba kaşığı tereyağı
    5 kahve fincanı su
    5 kahve fincanı un
    4 adet yumurta
    Bir tutam tuz
    Kızartmak için: Sıvıyağ
    Şerbeti için :
    2 su bardağı su
    500 gram tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu

    Tereyağı ve suyu tencereye alın.
    Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
    Ateşten alıp soğutun.
    Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin.
    Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
    Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın.
    Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın. AFİYET OLSUN
     

    Ekli Dosyalar:

    • $ue.jpg
      $ue.jpg
      Dosya Boyutu:
      9,9 KB
      Görüntüleme:
      52
  2. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  3. bulancak28

    bulancak28 Sosyologia Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2010
    Mesajlar:
    3.874
    Beğenildi:
    229
    Ödül Puanları:
    153
    çok güzel görünüyor
     
  4. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  5. burakerime

    burakerime Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    198
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tadida görüntüsü gibi güzelse oh yemede yaninda yat misssscokacimcoook ramazanda iskence mi yapiyonuz ya adama? neyse aldim bugün tulumba.hayirli ramazanlar herkese
     
  6. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  7. olivia

    olivia bazen gitmek en dogrusu, elveda KK ve sevdiklerm ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    5.651
    Ödül Puanları:
    238
    asigimkralime sen denedinmi yoksa sadece paylasiyormusun bizimle?
    Sormamin nedeni, ben kac kere denedim olmamistida, yani yapmasi gercekten zor.
     
  8. 12 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  9. asigimkralime

    asigimkralime anlam veremiyorum ...... Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    2.002
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    61
    hayır canım denemedim ama fırsat bulduğum an deniycem.Sevdiğim için yanlızca paylaştım. ama denedim ama sana yazarım canım nasıl sonuç aldığımı.hazır olunca yemesi daha kolay geliyor insana.yerimseniben
     
  10. 12 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  11. olivia

    olivia bazen gitmek en dogrusu, elveda KK ve sevdiklerm ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    5.651
    Ödül Puanları:
    238
    Bende cok seviyorum :) onun icin inan belki 3 kere denedim baska bir yerde almistim receteyi olmadi tam yani yinede yiyildi ama hazir alinan gibi yapamadim formunu.
    Keske birisi denesede bende bir daha güc alip yapsam.
    Galiba formu icin bir alet varmis, Türkiyeye gelirsem arastiracagim.:)
     
  12. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  13. ayseall

    ayseall Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    219
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bayanlar ben bu tarife çok benzer bir tarifi bir gün aklıma koydum ve uğraşıp yaptım, çok zaman aldı ama harika oldu. bir tanıdığımız pastane sahibi, tarifi o verdi sağolsun. yalnız çok önemli bir püf noktası var, büyükçe ve derin bir tencereye bolca yağ doldurup hamuru şekillendirip teker teker bu yağ dolu tencereye atmanız gerekiyor ve dikkat yasakkelime ocağı açmadan yani yağ ısınmamış olacak. Kulağa tuhaf geliyor ama öyle yapılması lazım. Sonra tüm hamuru tencereye sıktıktan sonra ocağın altını açıp yağın kızmasını sağlıyorsunuz. Ani sıcak şokuyla tulumbalar kıtır kıtır oluyor ve kesinlikle yapışmıyor. Bu şekilde denemenizi öneririm.a.s
     
    Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  14. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  15. asigimkralime

    asigimkralime anlam veremiyorum ...... Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    2.002
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    61
    bu tarifi verdim ama hiç denemedim zor geliyor çünkü o yemesi güzel oluyoralkisalkisalkis
    duyunca gerçekten şaşırdım annem hep sıcak olsun yağ der bu tür şeyler yapınca.ama aklımın bir köşesine yazdım evlenince lazım olur.Şimdi annemin eline bakıyorum ama anneme de söyleyeyyim.Çok teşekkür ederim bizimle paylaştığın için.
     
  16. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  17. ayseall

    ayseall Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    219
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Canım rica ederim,
    Ben ilk duyduğumda bu işte bir hata var yağ kızgın olmalı dedim çünkü bana da annem hep öyle derdi ama hata yokmuş. Ve inan farkı gördüm. Geçenlerde televizyonda en kıtır patates nasıl kizartılır diye bir yarişma vardı ( yabancı kanal) ve kazanan kişi patatesleri parmak parmak kesip büyük bir yağ dolu tencereye koydu ve ocak kapalıyken. Sonra ocağın altını açti ve 15 dakika boyunca patatesleri hic ellemedi, aman ayrılmasın bir karıştırayım falan derse insan yapışıyor. Hiç ellemedi ve yağ yavaş yavaş kızdı pataesler piştiğinde kıtır kıtırdı. tulumba tatlısı da aynı böyle yapılıyor. kızgın yağa atarsan yağdan çıkardıktan birkaç dakika sonra hamur gibi oluyor tatlı bir de şerbeti dökünce parçalanıyor, ben yaptım ordan biliyoruma.s ama dediğim gibi yağ soğukken yapinca tatliya çatal bile batırmak zor oluyor, kıtırliktankaydirigubbakcemile2
     
    Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  18. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : asigimkralime
  19. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    bişey daha öğrenmiş olduk sağolasın
    patates kızartma olayını deniycem bakalım vereliniortak