Tunus Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Kestane mantarlarını yıkayıp, dilimleyin ve teflon tavada erittiğiniz tereyağında soteleyin. Mantarlar ılınınca, iyice yıkayıp doğradığınız mevsim yeşilliklerini, dilimlediğiniz zeytinleri, peynirleri ve fesleğeni de katarak, birlikte harmanlayın.

    1 paket kestane mantarı
    2 yaprak marul
    2 dal tere
    2 dal roka
    6-7 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    l tatlı kaşığı kuru fesleğen
    4-5 adet ince dilim Mihalıç ya da parmesan peyniri

    SOSUN MALZEMESİ
    Hardallı sos için;
    1 adet limonun suyu
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    2 çay kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı hardal
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz

    Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon, tuz, sirke, hardal ve toz şekeri iyice karıştırarak sosu hazırlayın ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.