Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve terlik tarafından 5 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  1. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.849
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Farkı kahveyi cezvede değil fincanda pişiriyoruz... evet evet yanlış duymadınız fincanda ; enfes oluyor ve Arnavutların yaptığı bir yöntemdir... Bende bir Selanikli olarak sizlerle paylaşmak istedim...

    Fincan , kahve , şeker ve suyu hazır ediniz ...

    Kahve
    Şeker
    Su

    Fincana isteğe göre 1 tane küp şeker , 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve yeteri kadar su ekleyip aygazın küçük ocağına fincanı oturtun en kısıkta olsun kahve çökünce yavaşça aynı yöne doğru karıştırın daha sonra kabarmasını bekleyin ve bir bez yardımıyla fincanı tabağa oturtun servise hazırdır...


    Dikkat edin yanından ayrılmayın her an taşabilir...
    Afiyet olsun

    eeeeeeeee ne demişler bir kahvenin 40 yıl hatırı varmışşş....
     
    Son düzenleme: 21 Ağustos 2010
  2. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  3. prensesa

    prensesa eaeaea Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    636
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    iki çay kaşıgı ve ıkı şeker tek kişi için şekerlı severım ocaga koymadan karıstırırım ve bıdaha hiç karistırmam kaynayınca yarısını fıncana alıp cezvede olanı tekrar kaynatırm bugune kadr bitanesı bile köpuksuz olmamiştırr:nazar:
     
  4. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  5. zerzevat

    zerzevat Üye Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    246
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ya yıllardır calısıyorum yine köpüksüz yine köpüksüz. bakır cezveyle denicem bide. bakalım..
     
  6. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  7. sinyora

    sinyora Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    terlik anlamadım valla,fincanımı ocağa oturtuyorsun,yani fincandamı pişiriyorsun kahveyi,
    nasıl oluyor o iş,
     
  8. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  9. zeynep82

    zeynep82 Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    türk kahvesini soğuk su ile yaparsanız çok köpüklü oluyo:)
     
  10. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  11. EU3

    EU3 Guest

    evt canım ebnde analyamım fincanlamı yapıyosun ee catlamıyomu fincan
     
  12. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  13. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar evet fincanla ypailiyor bende biliyorum onu.. köydeki yengem ögretmisti bi güzel oluyor ki.. harika
     
  14. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  15. EU2

    EU2 Guest

    Övünmek gibi olmasın ama kehvemi çok beğenirler.Ben bir fincan için tepeleme 1 tatlı kaşığı kahve 2 ya da 3 kesme şeker koyuyorum,karıştırıp ocağa alıyorum.Kahve yeni ısınmaya başlarken cızır cızır ses çıkarıyor ya o anda en kısığa alıyorum ateşi.Köpükler hafif görünmeye başladığında tatlı kaşığıyla alıp fincana aktarıyorum.4-5 kaşık köpük çıkıyor.
    Ama şuna dikkat edin,kahve ısınınca yukarı doğru taşmaya başlıyor ya,cezvenin en üst noktasına kadar taşırtmayın kahveyi.Çok köpüklü oluyor gibi görünebilir ama köpükler sönüyor.Ortalara doğru gelirken ocağı kapatın.Bir diğer önemli noktada,kahveyi cezveye boşaltırken ağır ağır ve fincanın kenarından boşaltın.Ortadan dökerseniz kahvenin ortasında açıklık kalabilir.
    Görücüye çıkacak olanlar,hadi hepinize kolay gelsin:))
     
  16. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  17. EU2

    EU2 Guest

    Birşey daha kahve fazla konursa köpük daha çok olur.
     
  18. 5 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  19. EU1

    EU1 Guest

    ya şu fincanla yapılan kahfeyi biraz açarmısınız?nasıl yani fincan kararmıyormu fincanın kulpu ısınıyor nası tutacak millet?*