Türkmen tarhanası(emirdağ)-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Barbi03 tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barbi03
  1. Barbi03

    Barbi03 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.103
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler:

    1 bardak haşlanmış yarma (buğday)
    1 bardak haşlanmış nohut
    1 kase süzme yoğurt
    1 yemek kaşığı un
    nane
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı





    Hazırlanışı:

    Yarma ve nohutları bir gün önceden veya 8 saat ıslayın. Nohutları ve yarmayı düdüklü tencerede haşlayın. Tencereye 5-6 bardak su ile birlikte haşlanmış nohut ve yarmaları koyun kaynatın. Bu arada bir kasede yoğurdu 1 bardak su ve un ile birlikte çırpın. Kaynayan sudan yoğurda 1-2 kepçe su alın, karıştırın. Yoğurdu tencereye ekleyin. Eklerken hızlı hızlı karıştırın, yoğurdunuz kesilmesin. Tuzunu ilave edin. Bu arada bir tavada zeytinyağını ısıtın ve nane katın. Nane iyice kızdıktan sonra yavaşça çorbaya ekleyin.

    Afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 11 Aralık 2008
  2. 9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barbi03
  3. Barbi03

    Barbi03 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.103
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
  4. 14 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barbi03
  5. akasya

    akasya Guest

    eline sağlık teşekkürler
     
  6. 31 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  7. acaliskan

    acaliskan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    22
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    memleketimin çorbası olsa da yesek :) Paylaşım için teşekkürler.
     
  8. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  9. Barbi03

    Barbi03 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.103
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    eskişehirle memleket arası ne kadar sanki çık git yaptır birine ye afiyetle hemşehrim
     
  10. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  11. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    tükmen tarhanasi bu sekilde mi oluyo?

    bende pisiriyorumda bunu da. daha cok yayla corbasini animsatiyo bu bana.
     
  12. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  13. Barbi03

    Barbi03 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.103
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    görünüşe aldanma canım yayla çorbasında pirinç vardır nane vardır türkmen tarhanasında yarma dediğimiz tahıl ve yarpuz dediğimiz ot yağda yakılıp üzerine dökülür tadı zaten çok farklı sende bilirsin
     
  14. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  15. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    aynen tarifindekileri kullaniyorum, dedimya bana yayla corbasini animsatiyo,
    sadece pirinc yerine bugday var iicinde.
    siz yarma diyomussunuz, biz keskeklik bugday yada dögme deriz.
    tadina söz yok tabi.olsada yesek ne güzel olur.cokacimcoook
     
  16. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  17. Barbi03

    Barbi03 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.103
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ayyy canım çekti şimdi benimde yaaawwwwwww
     
  18. 10 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Barbi03
  19. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :lepi:ayyy cok guzel bisey bu icinde nohut ve yogurt olan corbalara bayilirim duduklusuz olmazmi bu yemekfisfisfis