Turpu Doğrama Şekliniz Nedir?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve aysecikcik tarafından 30 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  1. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146

    kolay ve basit bir soru gelebilir sevgili arkadaşlarım...:tomato: fakat eşim turpu çok seviyor ve sık sık tükettiğimiz bir sebze...yemeklerde süslemeyi sevdiğim için turpu da göze hitap edecek şekilde doğramak istiyorum...fakat bir türlü şöyle güzel görünümlü doğrayamadım....benim doğrama yöntemlerim yuvarlak yuvarlak ve patates kızartırken doğradığımız pateteslerin şeklinde.....başka da bilmiyorum...:kedi: sizler nasıl doğruyorsunuz arkadaşlar?...cevaplarınızı bekliyorum...opuyorumnanaktan
     
  2. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  3. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    ben hep rendelerim ama yarım ay şeklinde doğrayabilirsin.a.s.
     
  4. 30 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  5. huuulya

    huuulya küçücüğüm herşeyim... Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.814
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende yarım ay şeklinde doğruyorum, madem sık tüketiyorsunuz, bide şöyle deneyin, limon, tuz, zeytinyağı, az biber salçası yada pul biberle karıştırın, biz çok seviyoruz öyle
     
  6. 31 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  7. PasakliMinikTanrica

    PasakliMinikTanrica her şey güzel olacak... Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    12.797
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    ya rende yada küp küp doğrarım
    salatayı süslemek için küp küp doğrayınca da hoş oluyor
     
  8. 31 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  9. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben doğramak değilde rendeliyorum sonra iyice elimde sıkıp acı suyunu alıyorum. Tuzluyorum üzerine yogurt döküp kuru nane ve kırmızı biberle süslüyorum çok güzel oluyor birde böyle deneyin.
     
  10. 31 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  11. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    cevaplarınız için teşekkür ediyorum....salatanın içine ben de rendeleyerek bırakırım....fakat tabağın içine sade bir şekilde doğramak istediğimde ,dediğim şekillerin dışında farklı bir şey yapamıyorum...dediğiniz gibi tabakta rendeleyip bir de öyle deneyeyim....sağolun arkadaşlar....opuyorumnanaktan
     
  12. 2 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    yarım ay şeklinde doğra ve dereotu yada ince kıyılmış maydonozla harmanla otelerde böyle yapılıyor ve gavet şık duruyor.
     
  14. 2 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  15. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    dereotunu severim....mutlaka deneyeceğim...teşekkürler canım...
     
  16. 3 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  17. Arina

    Arina ღღ Annesinin miniği ღღ Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2009
    Mesajlar:
    4.239
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Yarım ay şeklinde doğruyorum. Salatalarda ise rende yapıyorum.
     
  18. 3 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aysecikcik
  19. hsntn

    hsntn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    432
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    süsleme için gelende çiçek şeklinde doğruyorlar.yuvarlak dilimler yapıp kenarlarından kesip çiçek şekli veriyorsun aynı şeyi havuçlada yapıyorlar.Sonrada salata tabağının kenarına koyup maydonozlarlada çiçeğin dallarını yapıp görsel şölen yapıyorlar.