Turşu Kavurması (Karadeniz Yöresi)

Konusu 'Turşular' forumundadır ve rabia.aang tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  1. rabia.aang

    rabia.aang Guest

    kavurmayı 5 dk pişirin.

    sadece soğan yıkanıp doğranacak.
    kavurmanızın yanında bulgur pilavı yapabilirsiniz..

    250 gr fasülye turşusu
    2 soğan
    1 tatlı kaşığı tereyağı

    Fasulye turşusunu doğrayın ve elle bastırarak suyunu çıkartırı.
    Bir tavada tereyağı ile soğanı kavurun. Suyunu çıkardığınız turşuyu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun.
    Sıcak servis yapın.
     
  2. 8 Eylül 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  3. melis16

    melis16 Senin gonlun degişirse,dunya değişir. . Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.755
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    153
    bence harika oluyor sarımsak ta eklesinler daha hoş tat veriyor.
     
  4. 8 Eylül 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  5. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    çok severim yaa delikafadulden :lepi:
    annemin yanında gidince hep yapar ..
     
  6. 8 Eylül 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  7. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ahh bizim yaz yemeklerimizdendir. turşu kavurması, kaygana, patates haşlaması, tuzlu hamsi bide salata balkonda yaz sefalarımız.
    Ellerine sağlık canım.
     
  8. 10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  9. EylulunAnnesi

    EylulunAnnesi Minik Prensesim Büyüyor Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4.702
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    bizm oralardada pezik diye bi turşu yapıyorlar onun kavurmasını yapıyorlar...bende onu çok seviyorum...ilk aylarda ona aşermiştim :) resminide ekleyeyim görün...

    http://4.bp.kadinlarkulubu.com/_vTbia25EwJs/Rzt2GUKddbI/AAAAAAAAAsA/PSKS89HNEaQ/s400/100_1708.jpg alıntı
     
  10. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : rabia.aang
  11. sabah_gxuxnexsxi

    sabah_gxuxnexsxi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2007
    Mesajlar:
    185
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    offf cok severim ya canım cekti olsada yesek yaa :)
     
  12. 8 Nisan 2011
    Konu Sahibi : rabia.aang
  13. pinarbulgu

    pinarbulgu Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sadece fasulye turşusundan mı yapabiliriz bunu yoksa diğerleriyle de olabilir mi?
     
  14. 10 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : rabia.aang
  15. meri8

    meri8 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    güzel paylaşımm saol
     
  16. 10 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : rabia.aang
  17. EliFiliz

    EliFiliz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    362
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    Ayyy çok lezzetli görünüyo off olsa da yesek. Hangi yöreye ait acaba bu kavurma?
     
  18. 10 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : rabia.aang
  19. EliFiliz

    EliFiliz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    362
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    $f.jpg

    Ben de resmini ekleyim bari :)
    Annem fasulyenin turşusunu değil ama haşlanmış taze fasulyeyi soğan sarımsak ve yeşil/ kırmızı biberle birlikte kavurur çok lezzzetli olur.