Turşum Çok Tuzlu Oldu :(

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Sumak tarafından 11 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  1. Sumak

    Sumak Masal'ım&Öykü'm Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.725
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    38
    ilk kez turşu kurdum ,:KK46:

    salatalık yogunluklu, ama tuzu cok olmuş

    hatta,ıcıne havuc dılımleyıp attım tuzunu alsın dıye ama nafıle :sinifsinif:

    ne yapayım bunu ,yıkıyorum gecmıyor içine işlemıs sankı..

    lahana alıp atsam dıye düsündün yer var cunku ,ama nasıl olur bılmıyorum..

    daha once de yaprak bastım ,salamura dıyorlar sanırım ona bırsey olmadı ama ,en kolay olan tursu ,tuzlu oldu :kedi:

    hanımlar bır yardım edın bana ,nasıl gecer bunun tuzu.. kaydirigubbakcemile
     
  2. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  3. chess

    chess Erguvan Pro Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    27.535
    Beğenileri:
    2.834
    Ödül Puanları:
    113
    patates atkaydirigubbakcemile3 şaka

    valla canım nasıl bayagı boşluk oluyor ki, turşu yaparken tıka basa boşluk olmadan doldurman gerekmiyor mu kabı, sanırım en kötü ihtimalle yemeden önce suda bekletirsen işe yarar sanki
     
  4. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  5. derman

    derman 2.melegim geliyor Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.884
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    48
    o zaman biraz lahana ekle tuzunu alsin 1 hafta sonra yersin benimde basima geldi oyle yaptim canim
     
  6. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  7. Sumak

    Sumak Masal'ım&Öykü'm Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.725
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    38
    bır kıloluk salatalık alıp,'' bir kıloluk kalmadı abla ıkı kıloluk kap verelım '' derse saatıcı sen de ıkı kıloluk kap alırsan bır kıloluk sey ıcın baya baya yer kalıyor ıste canım kaydirigubbakcemile3

    tıka basa doldu sayılır havuc fılan attım ıcıne ,ama yıne de yer var sanırım oraya da lahana sıkıstırıcam derman'ın dedıgı gıbı.

    normal parcalayıp parcalayıp atıcam dımı cokacimcoook.
     
  8. 12 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  9. BenEzgi

    BenEzgi Fikrimin İnce Gülü Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2007
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Annemde bugün diyordu turşum tuzlu oldu üzerine lahana ekledim diyordu.Herhalde lahana tuzunu alıyor.
     
  10. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  11. Sumak

    Sumak Masal'ım&Öykü'm Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.725
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    38
    deneyım bakalım yarın alıpta ınsallah guzel olur.
     
  12. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  13. netertua

    netertua Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben de suyunu biraz boşaltıp,üzerine normal su ekledim bir süre(1 kaç gün sonra) sonra tuzu normal hale gelmişti.
    bu arada turşu ustası değilim.
    bende bu seneyapmaya başladım. turşu ustası arkadaşların fikirlerini almak lazım.
    ama dediğim yöntem bende işe yaradı.
     
  14. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Sumak
  15. Sumak

    Sumak Masal'ım&Öykü'm Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.725
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    38
    lahana koyup ustune de su eklıyım o zaman ..
     
  16. 12 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Sumak
  17. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    bende dahil olmak üzere hatun kisminin bu ev hallerine bayiliyorum..hayal gücüm fena sayilmaz:)

    ben gecenlerde bir tursu yaptim
    internetten saatlerce arastirma yaptim..ve nihayetinde tursunun en buyuk eksiginin ve bozulma ihtimalinde enb uyuk payin tuz ve sirke eksikliginin oldugunu ögrendim ve gayet tuzlu bir tursu oldu .. ama öyle guzel ki bembeyaz sapsari limonlar öyle canli güzel gorunuyorki acmaya kiyamiyorum :) süs dursun

    neyse sadede geleyim ben internet üzerinden yaptigim arastirmalarim neticesinde diyebilirim ki.. bence su koyma sadece lahanayi koy.. lahana bence tuzu almaz sadece paylasir (garip bi cumle oldu) :))eger lahanayi koyduktan sonra, iyice bastirin ama uzerine su gecmezse o zaman koyabilirsiniz.. sonra bir alt ust edin ..

    ama bu mesaj 2009 da yazilmis.. ama ben simdi yazdiklarima kiyamam

    peki ne oldu tursunun akibeti? bari onu sorayim..busene yeniden yaptiniz mi?
    ben su siralar feci yogurt yapmaya adadim kendimi
     
  18. 13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Sumak
  19. Madamiks

    Madamiks Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    7.382
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Sahi sumak'cım turşunun son durumu ne oldu kaydirigubbakcemile3
    Su ekleyebilirdin turşuna,su ve sirke karışımıda olabilir ama tuz koymadan.Ben böyle yapıyorum.
    Ama aşırı tuzlu değilse yemeden önce sudan geçiriyorum,çünki tuz turşunun erimemesini sağlıyor.
     
Benzer Konular: Turşum Tuzlu
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları tursum cok tuzlu oldu,bi bakinnn 11 Eylül 2009
Mutfak Püf Noktaları Turşum olgunlaşmıyor 28 Kasım 2013
Mutfak Püf Noktaları salatalık turşum hakkında. 10 Ekim 2011
Mutfak Püf Noktaları Kurutulmuş domates çok tuzlu Dün 18:08
Mutfak Püf Noktaları tatlı tuzlu pastane kurabiyeleri buzlukta saklanır mı 2 Şubat 2014