turşunun büyüsü

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır.iç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır.oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.
     
  2. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. asu751

    asu751 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Merhaba! Turşu kurmak için en uygun zaman ne zamandır...