Turşunun Üzerinin Beyazlamaması İçin

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU3 tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.salatalık turşusu kurmuştum ama üzeri beyaz bi katman oldu.ne yapıyım lütfen fikirleri olan yardım ets:Saruboceq:in
     
  2. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  3. CERKESKIZI

    CERKESKIZI AŞK'sın SEN (h+e=ayk) Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.574
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    36
    hava almıstır kapagını ıyı kapat tursunun en ustune agırlık yapacak bısey koy
     
  4. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  5. berkesel

    berkesel berkem seni çok seviyorum Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    563
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cnm o beyazlanma tuzun azlıgından oluyo bende cok yol denedım. beyazlıgı al uzerınden . ve aklında bulunsun tursuyu koyuyorken salamurasına 1 lt suya 5 sılme yemek kaşığı kalın tuz koy. o zaman beyazlanmıyo.
     
  6. 16 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  7. tatlxixrxuxya

    tatlxixrxuxya NEFESİMSİN Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    8.107
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    annem üzerine dereotu koyar birde ağırlık icin tas koyar....
     
  8. 17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  9. gamzelim89

    gamzelim89 iki erkeğine de aşık:) Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    419
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    turşu suyunun beyazlamaması için püf nokta: turşuya koycağın suyu önce kaynat sonra soğuyunca yap tursunu...
     
  10. 17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  11. EU3

    EU3 Guest

    arkadaşlar çok sağolun.bende kaynatıp soğutup koyuyordum ama galiba tuzu az geldi tekrar üzerine tuz atsam düzelirmiki.beyazını alınca
     
  12. 17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Tuzla alakası olduğunu sanmıyorum, ablam bana kurdu ama tuzundan yenmiyor felaket tuzlu olduğu halde beyazlık var. Her turşuda oluyor o beyazlık malesef, ben hiç beyazlamayan turşu görmedim zaten. Ben kullanacağım zaman yıkıyorum sonra servis ediyorum.
     
  14. 17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  15. EU3

    EU3 Guest

    evet canım bende öyle yapıyorum yıkayıp servis ediyorum ama tadını depiştiriyor üzerinin beyazlığı sanırsam.teşekkür ediyorum hepinize kızlar sağolun
     
  16. 17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  17. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Yeni Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.452
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Turşuyu kurduktan sonra biberlerin, salatalıkların içinde kalan hava yavaş yavaş çıktığından sıvı seviyesi iner. O nedenle turşuyu kurduktan sonra bir iki gün kontrol edip sirke su karışımı sebzeleri tamamen örtecek şekilde sirke eklemek gerekir. Yani üstten hava almasını engellemek lazım. İlk koyduğunuzda hava almıyor, tamamen üstü örtülüyor olsa da bir iki gün sonra sezeler kavanoza yerleşip içerdeki hava çıktıkça biraz aşağı inebilir seviye.
     
  18. 17 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU3
  19. EU3

    EU3 Guest

    şimdi koysam sirke olurmu