Turunç Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve you_know tarafından 23 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    üzerine kıyılmıs ceviz veya fındıkla tatlı olarakta ikram edebilirsiniz

    Turunçları iyice yıkadıktan sonra rendenin ince tarafıyla hafifçe rendeleyelim. Turunçları dörde bölelim ve içlerini çıkarıp atalım, sadece kabuklar kalacak. Bir yorgan iğnesine ipi geçirelim. Kabukları rulo yaparak bu ipe dizelim.

    8 adet turunç
    1.5 kilo toz şeker
    1 tatlı kaşığı limon tozu
    2 su bardağı su

    Ertesi gün şeker ve turunçları tencereye alalım, iki bardak su ilave ederek yaklaşık kırk dakika kaynatalım. İndirmeye yakın limon tuzunu koyalım ve karıştırıp altını kapatalım. ( Reçellerde mutlaka tahta kaşık kullanıyoruz, şekerlenmemesi için )
     
  2. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    [​IMG]


    [​IMG]