Tutmaç çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve mumudihaba tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mumudihaba
  1. mumudihaba

    mumudihaba 6 MELEK ANNESİ Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.731
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    148
    kaynayan suyun içine hazırladığımız hamurları atıp pişirilir sonrada yoğurtlu bulamaç dökülür 2-3 dakika daha kaynatılır oçak kapatılır
    tereyağı ve küçük bilyeler şeklindeki hamurları kızarana kadar pişirilir

    kaselere aldığımız corbamızzn üzerine teryağlı hamurlarımızı döküp servis yaparız

    afiyet olsun en sevdiğim corbadır
    hatta bu corbayı yediğim zaman iyileşirim

    un tuz ve su karıştırılıp hamur elde edilir
    bir kase yoğurt bir y k unla tuz beraber karıştırılır
    bir litre su kaynatılır

    un
    tereyağı
    yoğurt

    un tuz su yumuşak olmayacak hamur yapıyoruz hamuru ikiye ayırıp bir yarısını
    açıp küçük bir yufka ondanda erişte şeklinde hamurlar kesiyoruz
    kaln diğer hamurdan küçük bilyeler yapılyoruz
     
  2. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : mumudihaba
  3. _vanilla_

    _vanilla_ o bir anne:) Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    5.516
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ben bu çorbanın içine yeşil mercimekte katıyorum.. Öylede güzel oluyor...