Tuzda kızarmış tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve jaippur tarafından 3 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  1. jaippur

    jaippur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    TUZDA KIZARMIŞ TAVUK

    Ben genelde tavuğun kalçasında ayrılmamış butunu kulanıyorum butlar yıkanır suyu güzelce süzdürülür fırınımızı açıp kızdırmaya başlayalım

    kişi sayısı kadar tavuk butu ve
    butları pişireceğiniz tepsiyi dolduracak kadar tuz 2 3 paket kadar

    tepsimizi dolduracak kadar tabanını yani kaplayacak kadar tuz benim tepsime 2 paket tuz tam iyi geliyor. Önceden yıkadığımız butlarımızı tepsiye tuzun üstüne dizelim fırına sürüp 45 dakida nar gibi kızartın hazır afiyet olsun
     
  2. 4 Haziran 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  3. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.154
    Beğenildi:
    1.172
    Ödül Puanları:
    188
    Allah Allah ilginçmiş o kadar çok tuzla nasıl oluyor ki?
    yeni tariflere açığımdır denemeyi severim ama ne yalan söyliyeyim bu tarife cesaret edemem.
    o kadar tuzun içinde ne olur öyle
     
  4. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  5. jaippur

    jaippur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    de ve sonucu gör inanılmaz çıtır ve lezzetli oluyo tavuğun bütün lezzeti içinde kalıyo ve hatta tuzsz oluyoo
     
  6. 10 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  7. nazsevda

    nazsevda Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2009
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben bunu denemiştim çok lezzetli oluyo herkese tavsiye ederim
     
  8. 13 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  9. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Emeğinize sağlık.
    Çok lezzetli oluyor.
    Ama bizim fırında biraz daha geç pişiyor.
     
  10. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  11. jaippur

    jaippur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106


    evet bu birasda fırınl alakalı 45 dakikadan dah kısa zamanda pişire fırınlarda var
     
  12. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  13. jakobi

    jakobi Binlerce kez şükür Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.136
    Beğenildi:
    55
    Ödül Puanları:
    153
    tansiyonları yükseliy yiyenlerin nasıl tuzsuz oluyor ki akım almıyor
     
  14. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  15. jaippur

    jaippur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    dene ve gör azda olsa yapabilirsin çok lezetli kızarıyoo
     
  16. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  17. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Antakya'nın tuzda tavuğuna benziyor ama orada tamamen kaplıyorlar tavuğu. Sizin tarifinizde üstü açık mı kalıyor tavukların? Bir de tuzlar yapışmıyır mu tavuğa?
     
  18. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : jaippur
  19. jaippur

    jaippur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tavukların üstü açık oluyo sadece tepsiye tuz döküyosun yani tepsiyi 1 parmak kalınlıında tuzla kaplıyorum tuzlar tavuğa yapışmıyo tepsiden zaten taş halinde çıkıyo tavuklardada kesinlikle br yapışma olmuyo çok deişik bir tarif davetlerde pilavın yanında çok hoş oluyo ben baharatlı tavuk pek sevmem bunu devamlı yaparım buyüzden