Tuzlu Hamur Kzartmas (mayasz)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Banan tarafından 8 Mart 2009 başlatılmıştır.

    8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  1. Banan

    Banan Eşine Sırılsıklam Aşık..! Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    581
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sıkıştığınızda yapabileceğiniz kolay bir tarif

    yağı kızdırın

    12 tepeleme yemek kaşığı un
    6 yemek kaşığı susuz tarafından yoğurt
    2 yumurta (oda sıcaklığında)
    1 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı peyaz peynir
    kabartma tozu
    kızartmak için sıvı yağ

    tüm malzemeleri karıştırıp, pohaça hamuru kıvamında bir hamur elde ediyorsunuz.. bunu da 1 parmak kalınlığında merdaneyle açıp, kızgın yağa atıyorsunuz..inanılmaz derecede kabarıyor ve çok güzel oluyor..
    not: arkadaşlar unu yemek kaşığına tepeleme alacaksınız un kesinlikle az gelmiyor. arkadaşlarımdan biri 12 yemek kaşığı un az gelir demiş sanırım. tepeleme alırsanız, un az gelmiyor...
     
    Son düzenleme: 22 Mart 2009
  2. 8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  3. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Peyniri hamurun içine mi katıyoruz canım.
    Buna benzer bir tarif bende yapıyorum.
    Ama merdana ile açtığım hamurun içine bölüm bölüm peynir koyup, üstüne diğer açtığım hamuruda kapatıp kare şeklinde kesiyorum ben...
     
  4. 8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  5. Banan

    Banan Eşine Sırılsıklam Aşık..! Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    581
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    peynirini hamurun içine atıyorum ben.. beyaz peyniri hamurun içine elimle üfeleyip, yoğuruyorum.. çok güzel oluyor.. peyniri istemeyenler katmayabilir içine.. peynirsiz de güzel oluyor..
     
  6. 8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  7. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hmm anladım canım, bir daha ki sefere bende hamura katayım bakalım nasıl olacak.
    Umarım peynir, eriyipte yapışmaz...
     
  8. 8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  9. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tarif Esra.dan fotoğraflar benden kızlar...kaydirigubbakcemile5
    Yalnız Esracım ben nerden baksan 23-24 kaşık un koymuşumdur... 12 kaşık yetmedi yani bana...
    Ben çıtır çıtır sevdiğim için hamuru ince açtım kızlar...
    Ama yine de baya kabardı bana göre
    Pişirirken yediklerimle birlikte bu kadar çıkıyor...kaydirigubbakcemile3
    [​IMG]

    Ve yağları iyice süzülsün diye genelde böyle dik yerleştirim...
    Zaten çokta yağ çekmiyor...cokacimcoook
    [​IMG]
     
  10. 8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  11. Banan

    Banan Eşine Sırılsıklam Aşık..! Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    581
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şimal harikasınnnnn.... ellerine sağlık şekerciğim...
     
  12. 8 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  13. nanelinargile

    nanelinargile Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    Tuzlu hamur işlerine bayılırım. Bu göbek, bel, basen de ben yedikçe şişmese ne güzel olacak ya... cokacimcoook
     
  14. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  15. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenildi:
    9
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    esr2 tarif icin cok tskler canim
    ilgimi cekdi denicem insallah
    simalcigim ellerine saglik canim harika görünüyolar vallahia.s.canim cekdi yacokacimcoook
     
  16. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  17. hadibakem

    hadibakem oğlum bırakma anneni Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    5.625
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzel görünüyorlar arkadaşlar
    ellerine saglık şimal
    ama ben anlamadığım şey
    nasıl kare kare oldu
    tüm açık kare karemi kestin canım.
     
  18. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : Banan
  19. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Evet canım, merdana ile yuvarlak açıp daha sonra kare kare kesip pişirdim... :nazar: