tuzlu hamurdan ........

Konusu 'Hobilerimiz' forumundadır ve YELENA tarafından 14 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    14 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  1. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bunlar tuzlu hamurdan yapılmış. hamur :un,tuz,su,nişasta,duvar kağatı yapıştırıcı.
    http://[​IMG]http://[​IMG]
    büyütmek için resimi üstüne basın
    sonra başka örnekleri da gösterecem ve yapılışı da...
     
  2. 15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  3. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tuzlu hamurdan duvar süsü.
    [​IMG][​IMG][[​IMG]/URL]
     
  4. 15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  5. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    harika bir paylaşım çok teşekkürler canmopuyorumnanaktan
    bende eskiden tutkal ve nişastayla hamur hazrlayıp yapardım bunlardan dolap süsüm vardır hatta hala saklarım:1rolleyes:
     
  6. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  7. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  8. 17 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  9. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hamur için malzemeler:
    un-300gr.
    tuz-300gr.
    su-200gr.
    nişasta-1 çorba kaşığı
    duvar kağatı yapıştırıcı-1-2 tatlı kaşığı

    http://[​IMG][​IMG]
    hamur sert olaçak.sonra hamur buzdolaba koyoruz (en az 2 saat orda duracak).
    http://[​IMG][​IMG]
    hamura renk vermek için gıda boya kullanıyoruz.
    http://[​IMG][​IMG]
     
  10. 17 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  11. icedream

    icedream anasının kuzucukları Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    350
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    108
    paylaşım için çok teşekkürler... fırsat bulunca denicem inş..
     
  12. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  13. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    buzdolabından hepsi hamur çıkartmayın.he kadarkullanıçaksınız o kadar kopartın kalanları geri buzdolabına koymak lazım.soğuk hamur çalışmak için daha iyi,formu daha iyi tutuyor,akmıyor ve elini yapışmıyor.hamuru buzdolabında 2-3 gün saklabilirsiniz fazla tavseye etmiyorlar.
    http://[​IMG][​IMG]
    hamurla çalışarken kullanacak aletleri
    http://[​IMG][​IMG]
     
  14. 20 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  15. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  16. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  17. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  18. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YELENA
  19. YELENA

    YELENA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG] [​IMG]
    fırına koymadan önce bir kaç gün oda sıcaklığında bir yerde açıkta kalacaklar.fırına koyarken fırını 50 dereceye ayarlıyorsunuz ve 1-2 saat bu derecede kurutacaz.sonra dereceye 75 dereceye kadar yükseletecez ve 2-3 saat kurutacaz.fırın kapatıyoruz ama tepsiye çıkartmıyoruz sabaha kadar orda kalsın.ertesi gün tepsinin içinde malzemeler tersene çeviriyoruz ve yeni fırında kurutuyoruz tamamen kurutana kadar.
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]