Tuzlu Kurabiyem

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve nazalp tarafından 23 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  1. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Kızlar deneyin bayılacaksınız.. Ağızda dağılıyor...

    Malzemeler oda sıcaklığnda olmalı...

    1 paket margarin (250 gr)
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı elma sirkesi
    1 paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı şeker(silme)
    1 yemek kaşığı tuz (tepeleme)
    5,5 su bardağı un
    Üzeri için 1 yumurtanın sarısı
    susam

    Tüm malzemeyi karıştırıyoruz... Ele yapışmayacak kıvamda hamuru elde ediyoruz.
    Hamuru ben ikiye bölüyorum.
    Her ikisinide tezgahın üzerinde ne cok ince ne de cok kalın olarak açıyoruz.
    Elimizde varsa şekilli kalıp yoksada çay bardağı ile kesip parçaları tepsiye diziyoruz.
    Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ekleyıp 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    AFİYET OLSUN...
     
  2. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  3. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
  4. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  5. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    o ne leeeeeennn :)))) ellerine sağlıkk ama bi çay bardağı sirke çok canım
     
  6. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  7. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    yok tatlım tam geliyor
    benım gibi sirkeyı sevmiorsan rahatsız edebilir ama sonuç güzel oldu...
    cokacimcoook
     
  8. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  9. cemilebozoklu

    cemilebozoklu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor opuyorumnanaktan

    ben tabağına bayıldım kaydirigubbakcemile3 markası nedir :kedi:
     
  10. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  11. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146

    sağol canımm
    Şeniz
    tabagım karacanın kahvaltı setınden tatlışkom
    bende çok begenırım
    kaydirigubbakcemile5
     
  12. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  13. komagene

    komagene Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    34
    Ödül Puanları:
    108
    süper,görüntüsünden tadının nasıl olduğunu hissedebiliyorummmmmmm
     
  14. 23 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  15. komagene

    komagene Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    34
    Ödül Puanları:
    108
    ellerinize sağlık demeyi unutmuşum güzelliğine dalıpta:)))))))
     
  16. 24 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  17. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    ben hep bir yada iki kaşık biliyodum ondan dedim canım..ama ben hiç koymuyorum o ayrı :roflol:
    ellerine sağlık Şeniz
     
  18. 24 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  19. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146

    komagene gördüm canım çiğköfte cektı
    oldumu şimdiiisempatiksalakcinni
    sende yap müthiş oluyor canımmm
    Şeniz