Tuzlu Kuru Pasta (resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve yaren_76 tarafından 29 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    125 g margarin
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1/2 su bardağı yoğurt
    2 yumurta (1 yumurta+1 yumurta akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine)
    1/2 paket kabartma tozu
    1/2 çay kaşığı karbonat
    4-5 damla limon suyu (Gerçek limon suyu konulacak)
    2 çay kaşığı tuz
    Un (Yaklaşık 4 su bardağı koydum, yumuşak bir hamur oluncaya kadar konulacak)
    İçi İçin:
    Dereotu, siyah zeytin
    Kuru nane
    Toz kırmızı biber, kekik, kaşar peyniri
    Üzeri İçin:
    Mavi haşhaş tohumu
    Susam
    Çörekotu

    Margarini kaynatmadan eritin ve ılınması için biraz bekletin. İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin ve elinizle karıştırın. Kabartma tozunu dökün ve limon suyunu üzerine damlatıp köpürtün, karbonatı ilave edin. Elinizle karıştırın.
    Unu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    Hamuru 3 parçaya ayırın. 1. parçaya kıyılmış dereotu, doğranmış siyah zeytin; 2. parçaya kuru nane; 3. parçaya toz kırmızı biber, kekik, kaşar peyniri ilave ederek her bir parçayı ayrı ayrı yoğurun.
    Kurabiye kalıbıyla şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 1. gruba mavi haşhaş, 2. guruba susam, 3. gruba çörekotu serpin.
    190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    Not: Ağızda dağılan kurabiyelerin eğer daha da gevrek olmalarını isterseniz, fırından almaya yakın yani tam kızarmadan fırını kapatın ve içinde soğuyana kadar bekletin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Eylül 2008
  2. 29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    Mahlepli Simit:

    Pişerken tüm evi mis gibi mahlep kokusunun sarması bile pişirmek için inanın yeterli bir sebep. Ben şeker miktarını tuza nazaran daha çok tuttum ama daha az tatlı isteyenler şeker miktarını azaltıp tuz miktarını arttırarak yapabilirler.

    Gerekli Malzemeler:
    -1 çay bardağı sıvıyağ
    -1 çay bardağı yoğurt
    -1 çay bardağı tozşeker
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -2 tatlı kaşığı mahlep
    -1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    -1 yumurta
    -susam
    -aldığı kadar un (meşhur kulak memesi kıvamı / ele yapışmayacak şekilde olacak ama sert bir hamur olmamasına özen gösterin)

    Mutfak robotunda veya mikser ile yumurtanın beyazını, yağı, yoğurdu, şekeri, tuzu, mahlepi ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar unu eklemeye devam edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak simit şekli verin. Önce yumurta sarısına sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Ben bir kısmını elimde açma gibi yuvarladım ve susam koymadan pişirdim(bknz resim). Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin. O sırada simitler de tepside biraz dinlesin. Daha sonra yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Benim gibi minik simitler yaparsanız, bu malzeme ile 30 adet simit çıkıyor.

    Kurabiye:
    Pek bir özelliği olmayan ama kolay şekil verilebilen sıradan bir kurabiye hamuru tarifi. Pek çok sitede benzer tariflere rastlayabilirsiniz. Ama madem fotoğrafını yayınlıyorum, tarifini yazmamazlık olmaz. Aynı hamurun yarısına kakao koyup iki ayrı hamur elde ettim.

    Gerekli Malzemeler:
    -125 gr (1/2 paket) margarin
    -1 çay bardağı sıvıyağ
    -1 çay bardağı yoğurt
    -2 çay bardağı pudra şekeri
    -1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    -1 bardak nişasta
    -1 yemek kaşığı kakao
    -süslemek için çikolata, fındık,hindistan cevizi,kiraz şekerlemesi

    Oda ısısında yumuşamış margarin, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve nişasta mikser yardımı ile karıştırılır. Karışım ikiye bölünür ve bir tanesine kakao eklenir. Daha sonra ikisine de ayrı ayrı un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak hamurlar elde edinceye kadar un eklenmeye devam edilir. Ben sade hamurun bir kısmını krema torbası yardımı ile değişik uçlar kullanarak (yağlı kağıt serilmiş) fırın tepsisine sıktım. Kakaolu hamuru da elimle yuvarlak şekiller vererek yerleştirdim. Fırın 175 dereceye ayarlanır ve fırın ısınırken kurabiyeler tepside bekletilir. Isınmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra soğuması beklenir ve ister benmari usulü eritilmiş çikolataya batırarak, ister üzerine pudra şekeri veya fındık fıstık serperek süslenir.

    alıntı
     
  4. 27 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  5. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    benn bunlarıı gördükçee çok acıkıyorumm ama nedensee hep de bakıyorumm dikkat ediyorum zayıfladımm ama tekrar kilo almak istemiyorumm eline sağlık arkadaşımmm
     
  6. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.