Üç Renkli Börek (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve scarabe tarafından 16 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  1. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    gorsel bi solen.

    havuc rendelenir ve hafif tuzlanir
    ispanak yapraklari bol su icinde yikanir, suyu suzulur ve hafif tuzlanir

    4 yufka
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 havuç,
    250gr pastırma
    1/2 kg ıspanak üstüne sürmek için yumurta sarısı

    Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
    Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
    Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
    İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
     
  2. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  3. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
  4. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  5. derdu

    derdu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    56
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Teşekkürler canım tarifi aldım çok pratik pastırma delisi kocişime yaparım artık kaydirigubbakcemile2
     
  6. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  7. derdu

    derdu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    56
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Teşekkürler canım tarifi aldım çok pratik pastırma delisi kocişime yaparım artık kaydirigubbakcemile2
     
  8. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    cok güzel görünüyo
    pratikde
    eminim lezzetlidirde
    denicem insallah tskler paylasim icin canim
     
  10. 31 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  11. Nazo

    Nazo HAYAT SEVİNCE GÜZEL Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    568
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Canım bende yaptım bundan tarif için çok teşekkürler.Herkes bayıldı.Sürekli benim işyerinden ve eşimin işyerinden sipariş veriyorlar bana.ınan defalarca yaptım çok harika bir börek hem görüntü hem tat olarak.Ben pastırma yerine salam diziyorum yufkaya.Çok teşekkürler.
     
  12. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : scarabe
  13. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Elıne saĞlık.
     
  14. 2 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : scarabe
  15. dillerim_lal

    dillerim_lal Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4.620
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    108
    bu tarif en sevdiğim böreklerin başında geliyor.hem kolay hemde çok lezzetli görüntüsünün süper olmasıda cabası

    bir kaç görüntüde benden trif aynı ama daha detaylı anlatımı

    tavsiye ederim

    Malzemeler:

    4 adet yufka
    yarım kg ıspanak
    1 soğan
    4 adt havuç
    250 gr pastırma

    sosu için
    süt 1 kaşık yoğurt 2 yumurta yağ
    üzeri için 2 yumurta sarısı


    yapılışı

    soğanları küp küp doğrayıp yıkayıp doğradığınız ıspanaklarla bi,irlikte soteleyin
    [​IMG]

    havuçlarıda rendeleyerek soteleyin
    [​IMG]

    yufkalara sürmek için bir kasede 2 yumurta 1 kaşık yoğurt süt ve yağı karıştırın
    [​IMG]

    bir yufkayı bütün olarak serip üzerine hazırladığınız karışımdan sürün ve arasına birşey koymadan ikinci yufkayıda üzerine koyup aynı işlemi gerçekleştirin
    [​IMG]

    daha sonra üzerine sotelediğiniz ıspanakları yereştirin
    [​IMG]

    üzerine yufkayı serip tekrar sosladıktan sonra aynı şekilde havuçları yerleştiirin
    [​IMG]
    [​IMG]

    bir kat daha yufka serip sosladıktan sonra pastırmaları yerleştirin
    [​IMG]

    üzerine başka bir yufka sermeden bütün halinde rulo şeklinde sarın
    [​IMG]

    kalan sosu rulonun üzerine sürüp ortadan kesip ikiye ayırın
    [​IMG]
    [​IMG]

    üzerine 2 yumurta sarısı ve yağla karıştırdığımız sostan sürdükten sonra 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
    [​IMG]

    piştikten sonra dilimleyip yiyoruz :KK70:

    [​IMG][/QUOTE]