üçlü test

Konusu 'Adım Adım Gebelik' forumundadır ve menekse42 tarafından 28 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  1. menekse42

    menekse42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ıyı akşamlar lutfen bana yardım edin
    bugün üçlü testin sonucunu aldım ve t3 ve t4 değerleri yuksek çıktı çok korkuyorum ne yapacam doktor bı genel cerrahi uzmanına gozuk dedi guatr olabılirmiş değerler t3 te normal 2,00 iken bendeki 2,05 t4 ise normal 14,1 iken bende 15,50 çıktı bunlar ne anlama gelıyor bılgısı olan bayanlar lutfen yardım edin doktor benı hıç aydınlatmadı genel cerrahiye gozuk dedi o kadar lutfen kötü bişeyler yok değilmi ne anlama gelıyor bu değerler
     
  2. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  3. menekse42

    menekse42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yokmu hiç kimse lutfen bana bi cevap yazın
     
  4. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  5. menekse42

    menekse42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar yokmu hiç 3'lü tarama testi yaptıran lütfen çok korkuyorum kımseden bişey öğrenemedin
     
  6. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  7. meryemmeryem

    meryemmeryem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.994
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    108
    canım merhba abende yaptırdım sonuçları aldım ama doktoruma gösteremedim daha bak bendede bu değerler biraz garip çıktı normal değerler dışında çıktı ama anlamadım yaa :KK43:

    Hemogram tetkit
    RBC : 3,73 ( normal ref.aralığı : 4,0 - 6,20 )
    LYM % : 18,6 ( normal ref.aralığı : 25,0 - 50,0)

    ALT (SGPT) : 47 (normal ref.aralığı : 0 - 42 )
    AST (SGOT) : 50 (normal ref.aralığı : 0 - 41 )
    CMV-IgG : 55,6 (normal ref.aralığı : 0 - 8 )

    bende bir sayfa sonuç var hepsi normal ref.aralığında ama bunlar öyle değil bir türlü anlayamadım bende
    içimizi ferah tutalım inşallah temzi çıkar sonuçlar
     
  8. 11 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  9. gyildiz

    gyildiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2008
    Mesajlar:
    22
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar bende bir hafta önce yaptırdım üçlü test..sizin yukarıda yazdığınız değerlerin hiçbiri yazmıyo bende..sadece AFP: 20.1 0,644 MOM hCG: 59,3 2,127 MOM uE3: 2,3 0,753 MOM adı altında 3 rakamsal değer var..birde altta dört tane grafik..grafiklerin üçü normal değerlerde biri ise yüksek riskli çıktı..inanın okadar çok korktum ki anlatamam..ama doktorum inanılmaz rahatlattı beni..umarım hepimizinde bebekleri çok ama çok sağlıklıdır..
     
  10. 18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  11. brcsrkn

    brcsrkn annesinin kuzusu Üye

    Katılım:
    18 Mart 2009
    Mesajlar:
    849
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    86
    canım daha 3 lü test yaptırmadımben bi hastanede çalışıorum t3 t4 guatır testi bunula birlikte TSH ınada baktırman gerek muhtemelen triod bezlerin az çalışıo olabilir. genel cerrahi uzmanınada gözük istersen
     
  12. 18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  13. brcsrkn

    brcsrkn annesinin kuzusu Üye

    Katılım:
    18 Mart 2009
    Mesajlar:
    849
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    86

    ALT (SGPT) : 47 (normal ref.aralığı : 0 - 42 )
    AST (SGOT) : 50 (normal ref.aralığı : 0 - 41 )
    canım bu değerler karaciğer enzimleriyle alaklı bu diğer tahlilerde kanda rutin bakılan şeyler 3lü teste bakılıomu bilmiyorum ama bu değerlerin hamilelikte değişmesi normal dedi bi dr arkadaşım içini ferah tut.
     
  14. 24 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : menekse42
  15. MaviYildiz

    MaviYildiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    166
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Kızlar,

    Bende hipotiroid - haşimato hastasıyım. Gebelikten 1 yıl önce ortaya çıktı. Normalde bu rahatsızlığı olmayanlar gebelikte geçici olarak olabiliyormuş. Korkulacak birşey yok - tedavi görüldüğü taktirde. ıhmal etmeden biran evvel endoktrin dr'una gidin, bu konuyla endroktrin bölümü bakmakta. Muhtemelen sana düzenleyici ilaç verecekler ve bunu hamilelik boyunca mutlaka aksatmadan kullanmak zorundasın.

    Allah'ın izniyle korkucak birşey yok tatlım.