Uğur Böceği Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 2 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    2 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    [COLOR="DarkSlateBlue"]Bademli pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir çırpma kabına alın. Tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserleyin. Toz badem, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın[/COLOR]

    [COLOR="Magenta"]Malzemeler
    250 gram krem şanti
    300 gram çilek
    2 çorba kaşığı çilek likörü
    Yarım çay bardağı şeker şurubu
    1 su bardağı kırmızı renkli jöle
    Bademli pandispanya için
    4 adet yumurta
    2/3 su bardağı un
    5 çorba kaşığı tozşeker
    3-4 çorba kaşığı toz badem
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Krem patisserie için:1 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı un, 100 gram tereyağı, 1 çay kaşığı vanilya, 1 adet yumurta
    Süslemek için 80 gram eritilmis bitter çikolata [/COLOR]

    [COLOR="Navy"]Önceden ısıtılmış 240C fırında 8-10 dakika pişirip soğutun. Diğer tarafta krem patisserie için süt, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Soğuduktan sonra mikserle çırpın. Likör ve şeker şurubunu karıştırın. Pandispanyayı oval kalıp ile 3'e ayırın. Birinci parçayı şeker şurubu ile ıslatın. Üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün. Üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüs çilekleri dizin. Üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün. İkinci kat pandispanyayı yerleştirip aynı işlemi uygulayın. Üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarının yapışmasi için hafifçe bastırın. Üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün. Eritilmis bitter çikolatayı yağlı bir kağıt üzerine döküp spatula ile düzeltin. Sertleştikten sonra üzerinin beneklerini ve ağız kısmını çıkartın. Benekleri ve ağız kısmını pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine kırmızı renkli jöleyi yayın. Buzdolabında bekletip servis yapın[/COLOR].
     
  2. 16 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148

    bayılıyorum bu pastaya. çok tatlı. tarif için sağolun
     
  4. 10 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  5. biz_gamzeli_asklar

    biz_gamzeli_asklar Yanımdayken bile hasretim Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    160
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok şekerler ama ya kıyamam ben bunları yemeye :KK1:
     
  6. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  7. fenerliiiii1907

    fenerliiiii1907 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    çok şeker duruyorlar :)