uğur böceği pastası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve HAYAL2010 tarafından 22 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : HAYAL2010
  1. HAYAL2010

    HAYAL2010 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    -

    -

    250 gram krem şanti
    300 gram çilek
    2 çorba kaşığı çilek likörü
    Yarim çay bardağı şeker şurubu
    1 su bardağı kırmızı renkli jöle
    Bademli pandispanya için:
    4 adet yumurta
    2/3 su bardağı un
    5 çorba kaşığı tozşeker
    3-4 çorba kaşığı toz badem
    1 çay kaşığı kabartma tozu


    Krem patisserie için:
    1 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı un
    100 gram tereyağı
    1 çay kaşığı vanilya
    1 adet yumurta

    Süslemek için:
    80 gram eritilmis bitter çikolata

    Bademli pandispanya için oda sıcakliğındaki yumurtaları derin bir çırpma kabına alın. Tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserleyin. Toz badem, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dakika pişirip soğutun. Diger tarafta krem patisserie için süt, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Orta hararetli ateşte devamli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Soğuduktan sonra mikserle çırpın. Likör ve şeker şurubunu karıştırın. Pandispanyayi oval kalıp ile 3'e ayırın. Birinci parçayı şeker şurubu ile islatin. Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün. Üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüs çilekleri dizin. Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün. Ikinci kat pandispanyayi yerlestirip ayni islemi uygulayin. Üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarinin yapismasi için hafifçe bastırın. Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün. Eritilmis bitter çikolatayi yagli bir kagit üzerine döküp spatula ile düzeltin. Sertlestikten sonra üzerinin beneklerini ve agiz kismini çikartin. Benekleri ve agiz kismini pastanin üzerine yerlestirin. Üzerine kirmizi renkli jöleyi yayin. Buzdolabinda bekletip servis yapın.
     
  2. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : HAYAL2010
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ellerine sağlık cnm keşke fotosunuda ekleseydin
     
  4. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : HAYAL2010
  5. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    tarifi not ettim. teşekkürler a.s.
     
  6. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : HAYAL2010
  7. HAYAL2010

    HAYAL2010 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    beğenmenize sevindim canım daha yeniyim resim eklemeyi beceremedim
     
  8. 8 Nisan 2010
    Konu Sahibi : HAYAL2010
  9. shoplant

    shoplant Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ben yapıp fotografını eklerim sizin için :KK70: