Uludağ pastası

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve MeinLeben tarafından 20 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : MeinLeben
  1. MeinLeben

    MeinLeben Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG]



    Malzeme :
    1,5 kg. kestane

    500 gr. toz şeker

    500 gr. krem - şartil

    175 gr. un - şeker

    75 gr. un

    25 gr. yeşil fıstık

    Bir paket vanilya

    3 adet yumurta.

    Yapılışı :
    Öç adet yumurta akı katı . kar hâline getirilir. 75 gr. un. şeker, yumurta sarıları ilâve edilir. Biraz karıştırılır. 75 or. un ve vanilya konur. Yavaşça karıştırılıp içine kâğıt ya*yılmış 20 cm. çapında düz bir kalıba boşaltılır Fırında pi*şirildikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarılır. Biraz likör karıştırılmış şekerli su ile ıslatılır.
    Kestanelerin kabuğu soyulur. Kaynar suda beş dakika bırakılır. İnce kabuklar da soyulur. Üstünü geçecek şekil*deki su ile ateşe konur. Boyuna olarak iki parçaya bölünür. Vanilya atılır. Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atılır. Şekerle de kaynatılır. Ağdalaşınca alınır. Ön*ceden, hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eieğin tersinden tepe şeklinde geçirilir. Krem şartil ile her tarafı kapatılarak süslenir. Aralarına fıstık serpil