Uludağ (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Hem görünümüyle hem de tadıyla büyüleyecek enfes bir kış tatlısı (resmi eklentide)

    *Kestanelerin üstünü çizerek bol suda 30 dakika kadar haşlayın.İnce tüylü kabuklar da dahil olmak üzere tüm kabuklarını soyun.

    *1 kg. kestane
    *500 gr. krem şanti
    *Süt(miktarsız, tarifte verildiği kadar)
    *Şeker(miktarsız,tarifte verildiği kadar)
    *Bir tutam vanilya

    Kestaneleri bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar da süt ve bir tutam da vanilya ekleyin.Sütü iyice eminceye kadar pişirin.Sütle pişirdiğiniz kestaneleri tel süzgeçten geçirerek, ağırlığının yarısı kadar da şeker katın.Püreyi ateşe koyun ve karıştırarak tencereyi bırakmaya başlayıncaya dek pişirin.Ateşten indirdikten sonra iyice soğuması için kenara bırakın. Hafifçe sertleşmiş olan püreyi süzgeçten geçirin.(veya süzgeç görevi gören bir şeyden)Kubbe şeklini verdiğiniz pürenin üstünü krem şanti ve kestane şekeri ile süsleyip(Resimdeki gibi) soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun...
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  4. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    işte resmi de bu arkadaşlaropuyorumnanaktan
     
  6. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Penbe

    Penbe pırlanta Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    101
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel görünüyoooooor yerim ben bu pastayıııı Gerçekten de Uludağ yani. Emeğine sağlık opuyorumnanaktan
     
  8. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Teşekkür ederim. Bence yapın ve yiyin o pastayı gerçekten de cokacimcoook
     
  10. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. Penbe

    Penbe pırlanta Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    101
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    emin ol yapıp yiyeceğim cokacimcoookgamyoncuiremsu