uluk katmeri

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve _dilay_ tarafından 5 Mart 2009 başlatılmıştır.

    5 Mart 2009
    Konu Sahibi : _dilay_
  1. _dilay_

    _dilay_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    220
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin.

    İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun.

    Malzemeler :

    * 2.5 s u b.un
    * 1 yumurta
    * 1 tatlı k.tuz
    * alabildiği kadar su

    İç harcı için:

    * 200 kıyma
    * 2 soğan
    * 2 çorba k.salça
    * 1 tutam maydanoz
    * 1 çorba k.tereyağı
    * sıvıyağ
    * tuz,karabiber

    Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilsonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 5 Mart 2009