Umami Kebab

Konusu 'Gurme Öneriyor' forumundadır ve yaren_76 tarafından 13 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    13 Ocak 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Bildiğimiz kebapçılara benzemeyen bir kebapçı Umami. Her şeyden önce burada üzerinize kebap kokusu sinmesi tehlikesi yok. İşletmeciler bu konuda “Üzeriniz yağ kokarsa kuru temizleme parası bizden” diyecek kadar iddialı. Ayrıca mekanın sardunyalarla çevrili harika bir bahçesi var. Bahçede otururken kendinizi harikalar diyarında hissediyorsunuz.

    Umami’nin mezeleri ve salataları her zaman taptaze. Malzemeler özenle seçiliyor. Zeytinyağı Ayvalık’tan, baharatlar Adana ve Maraş’tan, peynir Urfa’dan, çay Giresun’dan geliyor Umami için. Mezeler, babagannuş, közde al biber, içli köfte,gavurdağı, ezme, patlıcan söğürme, şişte soğan-sarımsak… Etlere gelince… Tarsusi, çöp şiş, cartlak, tavuk şiş, ali nazik, beyti sarma, ezmeli kebap…

    Umami sadece meze çeşitleri ve etleriyle değil tatlılarıyla da oldukça iddialı. Umami’de künefe, irmik helvası, ayva tatlısı, incir tatlısı, ev baklavası gibi tatlıları bulmak mümkün. Fonda zaman zaman Leonard Cohen ve Loreena McKennitt çalıyor.

    Mekanda kablosuz internet bağlantısı var. Çarşambaları kadınlar günü. Çarşamba günleri 12.00-18.00 saatleri arasında giden kadınlara yüzde 50 indirim yapılıyor. Mekan, 2005 yılında Time Out dergisinin En İyi Kebap Restaurantı ödülünü almış.

    Bu arada Umami’nin ne olduğunu merak ediyor olmalısınız. Umami genel mutfak literatüründe beşinci tad demek (diğer dördü acı, tatlı, ekşi, tuzlu).

    İLETİŞİM BİLGİLERİ

    Adres: Nispetiye Caddesi. No:21 Etiler
    Tel : 0212 279 74 74
    Web : www.umami.com.tr