Un helvası Tarifi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve fatosa tarafından 6 Mart 2009 başlatılmıştır.

    6 Mart 2009
    Konu Sahibi : fatosa
  1. fatosa

    fatosa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    23
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Kızlar acilen un helvası tarifine ihtiyacım var, kıvamını güzel tutturanlar yardım edermisiniz lütfen

    hazırlık

    un şeker su yağ

    karıştırmak :)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Eylül 2013
  2. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : fatosa
  3. bahar82

    bahar82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    canim ben hep yapiyorum ve harika oluyor sadece yagini goz karari koyuyorum ben biraz tereyag biraz siviyagi karistirip tencereye koyuyorum sonrada onlar eriyince genelde cok yapmam bu olcu yeterli oluyor 1 su bardagi unu koyup kavuruyorum un yagla iyice eriyicek yag az gelirse gozune biraz daha sivi yag ekle onu iyice kavuruyorum helvanin rengini acik renk istiyorsan az kavur kahverengi olsun diyorsan daha fazla kavur tabi bu arada baska bir kapta 1 su bardagi su + 1 su bardagi sekeri iyice karistirip sekeri icinde eritiyorum un kavrulunca serbetini icine dokup hizlica karistiriyorum topak olucak gibi oluyor ama hic birsey olmaz merak etme iyice serbeti cekincede altini kapatip kasikla sekil verip tabaga aliyorum
    yani kac bardak un koyarsan o olcude su ve seker koyucaksin yaginida goz karari ayarlarsin kolay gelsin
     
  4. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : fatosa
  5. fatosa

    fatosa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    23
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok teşekkürler arkadaşım, deneyeceğim tarifini
     
  6. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : fatosa
  7. esraa33

    esraa33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    aynen bende baharın tarifini yapıyorum canım hiç bir fark yok sadece şerbete bi kaç damla limon damlatırsan da olur sevgiyle kal...
     
  8. 11 Nisan 2011
    Konu Sahibi : fatosa
  9. XIXZMXIXR

    XIXZMXIXR Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    363
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    ..Aslında irmik helvasını tercih ederdim eskiden ama bu tarifi aldığımdan beri un helvasını da seviyorum.Tarif çok basit ,yapmanız gereken tek şey unu sabırla kısık ateşte kavurmak ..Malzemeler şöyle
    tarifte hangi ölçüyü kulanacaksak hepsinde aynı ölçüyü kullanıyoruz
    1 kase un
    unu ıslatacak kadar yağ(tereyağ+sıvıyağ) un ve yağı güzelce kısık ateşte kavuruyoruz ,:KK56:unun rengi dönünceye kadar
    1,5 kase suya -1 kase şeker koyup eritiyoruz ve kavrulan una döküyoruz arada bir karıştırıp altını kapatıyoruz zaten un hemen toparlanıyor ,un helvamız hazır..Tabiki un kavrulurken badem yada fıstık koyarsak daha lezzetli oluyor.
    kolay gelsin, afiyet olsun.
     
  10. 11 Nisan 2011
    Konu Sahibi : fatosa
  11. gizemg

    gizemg Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Mart 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    2 su b un
    yarım paket margarin+ 1 yk tereyag (sen tereyaglı seviyorsan ona göre miktarları değiştir,elin alıştıktan sonra miktarını kendine göre ayarlarsın ya da sıvıyag koyarsın margarin yerine hepsi güzel oluyor)
    2 su b süt
    1.5 su b seker

    yagı erit,unu ele içine ekle. sabırla kavurmaya başla en küçük ve kısık ateşte. rengi dönmeye başladığında dolmalık fıstık ekle(ben fıstıklı tercih edenlerdenim) kavurmaya devam et yağını kusacak sulu bir kıvam alacak. istediğin renge gelene kadar karıştırmaya devam et.

    sütü ısıt.içine dök karıştır hemen,1 su bardagı sekeri ekle karıştır erisin.zaten helva sıcak oldugundan hemen eriyor. en son yarım su bardagı sekeri de ekle biraz karıştır altını kapa bırak biraz demlensin. sonradan eklediğin toz şeker helvanın damağına yapışmamasını böyle pof pof olmasını sağlıyor:)