Unun kalitesini anlamak

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

    26 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    En iyi cins rafine unlar çok beyaz renkte veya hafif sarıya çalar beyazlıkta olanlar ve ele yumuşak gelenlerdir. Unun kalitesini anlamak için, avuç içine bir miktar alarak sıkın. Un etraftan fışkırırsa kuru ve kaliteli, avuç içinde kalıp gibi kalırsa, rutubetli demektir. Rutubetli un daha az dayanır, unu ne kadar rutubetsiz ve hava alan yerlerde saklarsanız, o kadar uzun süre kullanabilirsiniz
     
  2. 28 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. nihal_88

    nihal_88 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ......................................
     
  4. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Farklı bi yöntem bayat mı değil mi anlıcaz da ya kalitesini anlamak için_?
     
  6. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. ema1

    ema1 Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    19.460
    Beğenildi:
    7.408
    Ödül Puanları:
    238
    ben değirmen alıyorum kepekli , ayrıca mantıyı dahi bu kepekli unla yapıyorum pizzda dahil en önemli lisi un basık ve nemli olmayacak k kaşığı bandırdığında tel tel dökülecek