Üzeri Küflenen Domates Salçası?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Sim tarafından 18 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  1. Sim

    Sim Bilmemek güzeldir,bilmekse daha da güzel ! Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    237
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar üzeri küflenen domates salçasını ne yapıyosunuz?bir kavanoz salçayı atıyomusunuz yoksa sadece küflü kısmınımı alıyosunuz?biber salçası da bu şekilde küfleniyomu onu bilmiyorum onu hazır kullanmıyorum.Ama bu rahatsız ediyo beni,çok çabuk küfleniyo üzeri,zeytinyağı da denedim ama yinede küfleniyo,araya gidiyo bir kavanoz salça,küçük boylarıda yokki...fisfisfis
     
  2. 18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  3. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    ayçiçek yağı gezdirebilirsiniz .ben de hiç küflenmez çünkü salça çok kullandığımdan dolayı küflenmeden bitiririm.:lepi:kaydirigubbakcemile3
     
  4. 18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  5. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    benimde salçam hep küflenirdi.üzerindeki küflü tabakayı alır atar.salçayada küf kokusu sindiyse onuda atardım.
    artık salça aldığım zaman içine tuz ekliyorum.iyice karıştırıyorum.sonra cam kavanoza aktarıyorum.kesinlikle küflenmiyo.sende bu yöntemi dene mutlaka.salçanın küflenmediğini göreceksin.
    biber salçanın küflendiğini hiç görmedim.
    bu arada salçaya bol miktarda tuz koyduğun için yemeklerin tuzuna dikkat etmeyi unutma canım :))
    kaydirigubbakcemile2
     
  6. 18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  7. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    ben ayçiçek yağıda denedim.hiç fayda etmedi.tabi bana bi kavanoz salça aylarca gidiyo.kısa vadede bişey olmayabilir.
    küflenmeye kesin çözüm Tuz a.s
     
  8. 20 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  9. Sim

    Sim Bilmemek güzeldir,bilmekse daha da güzel ! Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    237
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    bende kısa vadede tüketemiyorum,tuz konduğunu bilmiyordum,bide onu yapayım.teşekkür ederim arkadaşlar
     
  10. 21 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  11. darksoulriver

    darksoulriver Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.947
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Salçaya 1 tatlı kaşığı tuz ekle.Az yağda az tuzlanmış salçayı birkaç dakika kavur ve cam kavanoza koy.
     
  12. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  13. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bende annemden öğrendiğim bi yöntem salçanın içine sıvıyağ gezdiriceksin o hava almasını önlüomuş ve bozulmuyomuş canım annem muckopuyorumnanaktan
     
  14. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  15. ifilove

    ifilove Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    31
    Salça neden küflenir? Hava ile temas olursa.

    Salçayı kullandıktan sonra yemek kaşığı ile üstünü bastırarak düzleştirin. Üstünü kaplayacak şekilde sıvı yağ dökün. Eğer doğru yaptıysanız yağ tam olarak salçanın üstünü kaplayacak ve kesinlikle hava almasını engelleyecektir. Bildim bileli bu yöntemi uygularım ve salçamın küflendiğini hiç görmedim.

    Salçayı kullanmam gerektiği zamanda üzerindeki yağı bi kaba boşaltır, kullanacağım salçayı alır ve gene aynı yağla üstünü kapatırım. Her seferinde yeniden yağ dökmeye de gerek yok yani.
     
  16. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  17. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Bizde de aynı sorun vardı.Dondurma kaplarına veya uygun bir kaba salçayı koyuyoruz ve deepfreezde muhafaza ediyoruz.Kullanacağımız zaman çıkarıp bıçakla istediğimiz kadar kesip kullanıyoruz.
     
  18. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sim
  19. mervishh

    mervishh Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    915
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Canım salçalar küfleniyor gerçekten ama ben geçen sene bir arkadaşımdan duyduğum salçayı kullanmaya başladım hemde artık en büyük boyunu alıyorum belki 1 ay gidiyor bir kere bile küflenmedi 1 yıldır hep aynı markayı kullanıyorum annem teyzem herkes bunu kullanır daha hiç küflenmedi.Olca salça.canım bi kere al dene