UzmaN'dan ''Kadayıflı Pasta'' Tarifi (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve UzmaN tarafından 13 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Ben böyle hafif ve leziz pasta görmedim:))

    Hamur halinde alınan kadayıflar tavada çok az bi sıvı yağla yakmadankavrulmalı..Soğuduktan sonra elle parçalanmalı..

    Kadayıf(çok değil yarım kilonun yarısı diyelim)
    Yarım kilo süt
    Yarım su bardağı un
    Yarım paket margarin
    Bir vanilin
    Bir su bağdağı toz şeker
    Biraz ceviz içi
    Bir paket sade krem şanti
    Bir su bardağı süt
    Tarçın

    Dışardan kızarmamış kadayıflar satılır ya ondan biraz alınız alınız..Bir tavada içine biraz tarçın ekleyerek kızartınız..Sonra bir kaba alıp elinizle çok ufaltmadan parçalayın.
    Bir borcamın tabanına bu parçaladığını kadayıf tanelerini serpin hatta biraz çokça serpin..Bi tutamda tarçın gezdirin üstüne..
    Tencereye yarım paket margarini ve bir su bağdağı unu alın asla kavurmadan şöyle bir çevirin ve içine yarım kilo süt ve bir su bardağı şekeri ilave edip pişirmeye başlayın..
    Dediğim gibi un kavrulmayacak sadece şöyle bir çevrilecek yağda..
    Koyulaşmaya başlayan kremayı indirmeden bir paket de vanilin ilave edip ocaktan alın,bir paket vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
    Başka bir kapta bir su bardağı soğuk süt ile sade krem şantiyi çırpıp dolapta beklemeye alın..
    Pişirdiğimiz krema soğuyunca kaşık yardımı ile krem şanti ve kremayı bi güzel karıştırın ve kadayıfları serptiğimiz borcama yayınız..
    Sonra kremanın üstüne yine kadayıfı bir tabaka şeklinde serpiniz..
    Bir tutam tarçını ve dövülmüş ceviz içinide serptiniz mi doğruca buzdolabına soğumaya bırakın..
    Soğuduktan sonra servis ediniz.
    Not: Şayet kafayıfı hamur halinde almak işlem yapmak istemiyorsanız marketten hazır olanını alın aynı işlemi yapın değişen bişey yok:) Ama hamur halinde alıpkavurup kavonazlarda saklarsanız buzdolabındapasta yapacağınızda büyük kolaylık sağlıyor..Ben öyle yaptım..esim de ekleyeceğim en yakın zamanda herkese afiyet olsun..

    [​IMG]
    Bunlar bayramda memeleketten aldığım kızarmamış kadayıfların,evde tavada kızartılıp ufalanmış hali..Ben poşetledim ve buzdolabında saklıyorum..Pastayı yapacağımda büyük kolaylık oluyor..
    [​IMG]
    Borcamın tabanına bu kadayıflardan serpiyoruz..Miktarı size kalmış..Çok da olabilir az da..Serptikten sonra bir tutam tarçın da ekleyelim..
    [​IMG]
    Tarifde ki gibi kremamızı pişirdik ve krem şantimizi bir bardak soğuk sütle hazırladık..Kremamız iyice soğuduktan sonra krem şanti ile birleştiriyoruz..
    [​IMG]
    Kremamızı borcamımızda ki kadayıf parçalarının üstüne ekliyoruz..
    [​IMG]
    Kremayı ekledikten sonra yine kadayıf parçalarını en üste ilave ediyoruz..Miktarını siz belirleyin..Ben biraz çokca serptim..Yine bi tutam tarçında gezdirdik..
    [​IMG]
    Bu da bitmiş hali..Üstünü ceviz içi ile süsleyebilirsiniz..
    [​IMG]
    Bu da yandan görünüşü..
    Buzdolabında iki yada üç saat beklettikten sonra kare kare keserek servis yapabilirsiniz..
    [​IMG]
    Bu da servis hali...
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
    Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  2. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.955
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    hııımm güzel bişeye benziyo ama kadayıflar sert olmuyomu sadece o krema yumuşatıyomu yarma gülüm:nazar:
  4. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. esyn

    esyn Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Değişik bir tarif denemek lazım eline sağlık a.s ay karnım da aç canım çekticokacimcoook
  6. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. MonaPisa

    MonaPisa Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.911
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Hemen deneyeceğim ama kadayıfları öyle yağsız mı kızartıyoruz tavada?
  8. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    O kadayıflar varya ağızda kıtır kıtır oluyor gülyabanim..Yok böyle bir tat ya valla yap bak yarım saatte pasta yapıyorsun daha ne..Sen benim tariflerimi bilirsin çekinme yap bana güven...yerimseniben


    Borcamı buzdolabına direk koyun üstünü streec yada folyo ile kapatmayın kadayıf kırıntıları yumşamasın..:mymeka:

    Kadayıfı elimizde ufalaıyoruz unutmayın çok küçük değilçok da büyük değil..
  10. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. bebixsxim52

    bebixsxim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.899
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    resmi yokmuydu acaba
  12. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. deniz_gxuxnexsx

    deniz_gxuxnexsx Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.206
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    Alttaki kadayıf kremanın etkisi ile yumuşar ama en üstteki kıtır kıtır olur kanımca..kızartıldığı için..Ama pek güzel birşeye benziyor..:)
  14. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At

    Aaaa evet bir kaç damla sıvı yağda kızartıyoruz tarife ekleyim..Teşekkürler..
  16. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.955
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    okeyto bebişim hemen aboneliklerime ekledim en kısa zamanda yapiciimm :nazar:
  18. 13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At

    Tarif şimdi resim sonra..Malum bebekle anında yapamıyorum..Ama eklerim zaten yarım saat alıyor:))

    Aynen öyle deniz_güneş'ciğim:))
Benzer Konular: UzmaN'dan ''Kadayıflı
Forum Başlık Tarih
Kekler - Pastalar UzmaN'dan ''Üzümlü Tarçınlı Kek'' Tarifi (Resimli) 30 Eylül 2009
Kekler - Pastalar UzmaN'dan ''Hazır Kekten Minik Yaş Pasta'' Tarifi (Resimli) 15 Eylül 2009
Kekler - Pastalar UzmaN'dan ''Çörekotlu Kandil Simiti'' Tarifi (Resimli) 11 Eylül 2009
Kekler - Pastalar UzmaN'dan ''Meyveli Kolay Parfe'' Tarifi (Resimli) 7 Eylül 2009