UzmaN'dan ''Karnıbahar Köftesi'' Tarifi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve UzmaN tarafından 6 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    karnıbahar sevmeyenler bile bayılacaktır:))

    Karnıbaharı önceden haşlayıp,sğumaya bırakınız

    1 adet karnıbahar
    1 adet kuru soğan
    1 adet havuç rendesi
    Bir kaç dal yeşil soğan(olmasada sorun değil)
    3 çorba kaşığı un
    1 yumurta
    biraz tuz ve kırmızı pul biber
    Bir kaç dal maydonoz

    Ben karnıbaharı hiç sevmezdim,özellikle haşlama sonucu çıkan kokusu beni bitirirdi..Ama öğrendiğim tarif sonucu evimden karnıbaharı eksik etmiyorum:)
    Bir adet karnıbaharı göbeğinden ayıklayın, yıkayın ve bir tencerede haşlayın.
    Yumşadıktan sonra süzgeçe alın ve soğumasını bekleyin.
    Haşlanan ve soğuyan karnıbaharı,çatal yada ezici yardımı ile bir güzel ezin..Hamur gibi de yapmayın tabiki:)
    İçine bir adet kuru soğan,varsa bir kaç dal yeşil soğan,3 çorcba kaşığı un,bir yumurta,biraz tuz,biraz kırmızı pul biber,1 adet havuç rendesi,biraz kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın..
    Un ve yumurta karışımı hamur kıvamına getirecektir..
    Bir tavaya sıvı yap alın ve kızdırın..Hazırlamış olduğumuz karnıbahar malzemesinden kaşık yardımı ile alıp usulca bastırarak yassılaştırın.(kalın olursa köftemiz dışı kızarır,içi hamursu kalır)
    Kızmış yağda kızartın..Servis yapacağınızda üstüne sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın,yanına bir de yeşil salata..Ohhhh mis gibi..
    Karnıbahar ve havuç yemeyen çocuklar için köfte bahanesi ile yedirebilirsiniz..
    Afiyet olsun..
    [​IMG]
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
     
    Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  2. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. el-muallim

    el-muallim kırk yaşımın çiçekleri.. Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    13.673
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    196
    guzele benzıyoooo.............denıcem canım severım karnıbaharı tarıf araken gordum denıcemmmm...............elıne sağlık
     
  4. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. DygEge

    DygEge Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.713
    Beğenildi:
    178
    Ödül Puanları:
    163
    Ay ben karnıbahardan nefret ederım ama ılerde ogluma yedırmek ıstedıgım zaman once kendımın yemesı gerektıgını bılıyorum.Malzemelerden tarıf super gorunuyor.Sagol canım ellerıne saglık...
     
  6. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. snookie

    snookie Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.506
    Beğenildi:
    130
    Ödül Puanları:
    153
    Karnıbaharın her halini severim... Bi canım çekti ki şimdi....
     
  8. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. inci mercan

    inci mercan yorgun polyana Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    348
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    karnıbaharın çiğ bile yeriim ama bunu da denıycem eline saglık canım
     
  10. 18 Şubat 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. EU3

    EU3 Guest

    Ben yaptım çok güzel oldu ellerine sağlık cnm
     
  12. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. ficipi

    ficipi ............... Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.460
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    cok hoş gercekten.
    ben karnabaharın her turlusune bayılırım.
    yemeği dışında bende karnabaharları haslayıp hız ezmeden cıcek cıçek halıyle once yumurta sora una bulayıp kızartıyorum buda guzel oluyor.
    snın verdiğin bu tarıf aynı zamanda fırına atılıpta yapılabılır bence.
    teekurlr..
     
  14. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. zerrecik

    zerrecik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    ellerine sağlık canım eminim harika oluyordur en kısa zamanda denenecekler arasına aldım
     
  16. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. zerrecik

    zerrecik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    evet dediğimi yaptım ve en kısa zamanda denedim akşam yaptım harika oldu tarif için tekrar teşekkür ederim canım
     
  18. 12 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    bende dün yaptım, resimde ekliyorum...inceltme işini biraz abartmışım ilk yaptıklarım kızartırken dağıldı...sonrakilerde idare etti işte ilk denemede acemilik çektim...sıcakken yemenizi tavsiye ediyorum..karnıbahara bayılıyorum herkese afiyet olsun..
    [​IMG]
    [​IMG]