UzmaN'dan ''Karyağdı Tatlısı'' Tarifi (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve UzmaN tarafından 28 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Hem hafif,hem gösterişli:))

    Krem şantiyi tatlı yapmaya başlamadan önce hazırlayıp,dolapta bi süre bekletiniz..

    1 su bardağı toz şeker
    1 paket etimek
    Yarın kilo süt
    7 çorba kaşığı irmik
    7 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilin
    1 paket krem şanti
    Hindistan cevizi

    Şimdi bir paket etimeki borcama dizin..Bir tencerede yarım litre(ben göz kararı yapıyorum) suya 1 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın.Ocaktan alıp, etimekleri bi güzel ıslatın ve yumşayan etimekleri birbirine yaklaştırın..
    Yine bir tencereye yarım kilo süt,7 yemek kaşığı irmik ve 7 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek pişirin,ocaktan almadan bir paket vanilini ekleyin.Koyulaşınca ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın..Bu da tamam.
    Sonra sade krem şantiyi sütle karıştırıp,mikserle kıvamına getirin..Bunu da en üste yayın amaaaa etimekle, sütle pişirdiğimiz irmik soğumuş olacak yoksa krem şantinın kıvamı cıvıklaşır..Diziliş şu oldu;ıslanan etimek,pişen irmik,krem şanti.
    En üstede bolca hindistan cevizi serpin,atın dolaba..1 saat bekletin ve ıslattığınız bıçakla kareler kesip servis yapın..
    Deneyin pişman olmayacaksınız..
    Etimekleri borcama dizip,şeker ve suyla hazırladığımız şerbetle ıslattık ve birbirine yaklaştırdık..
    [​IMG]
    Sonra irmik,süt,şeker ve vanilyayı pişirdik ve krem şantiyi çırpıp hazırladık...
    [​IMG]
    Şerbetle ıslattığımız etimeklerin üstüne pişirilen irmiği ekleyip,soğumasını bekliyoruz..Soğuduktan sonra kremşantiyi de irmiğin üstüne ekliyoruz..
    Ve son işlem olan hindistan cevizini bolca en üste serpip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz..Afiyet olsun..
    [​IMG]
    Not: Ben iki kişilik yaptım ve malzememi ona göre ayarladım..Tarifde ki malzeme miktarları büyük borcam kalıpları içindir..yerimseniben
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
     
    Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  2. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. dalya05

    dalya05 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    272
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bunu mutlaka deniyeceğim..tarifi bile harika...teşekkürler.....
     
  4. 18 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Tarifimi çok önce vermiştim ama geçen gün yaptım ve fotolarını da ekleyim dedim..Daha anlaşılır olacağına inanıyorum..

    Etimekleri borcama dizip,şeker ve suyla hazırladığımız şerbetle ıslattık ve birbirine yaklaştırdık..

    [​IMG]

    Sonra irmik,süt,şeker ve vanilyayı pişirdik ve krem şantiyi çırpıp hazırladık...

    [​IMG]


    Şerbetle ıslattığımız etimeklerin üstüne pişirilen irmiği ekleyip,soğumasını bekliyoruz..Soğuduktan sonra kremşantiyi de irmiğin üstüne ekliyoruz..

    Ve son işlem olan hindistan cevizini bolca en üste serpip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz..Afiyet olsun..

    [​IMG]

    Not: Ben iki kişilik yaptım ve malzememi ona göre ayarladım..Tarifde ki malzeme miktarları büyük borcam kalıpları içindir..yerimseniben
     
  6. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. EU2

    EU2 Guest

    bu tatliyi her zaman yaparim cok guzel oluyor etimek tatlisida deniyor
    herkes cok begenir
    ellerine saglik
     
  8. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim super ellerine saglik
     
  10. 7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    tipkisinin aynisinin biraz deyisigini bende yapiyorum cok seviyo ve begeniyoruz bunuda denicem insallah

    ellerinize emeginize saglik harika görünüyo
     
  12. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. asksinsencansinsen

    asksinsencansinsen EVLIYIM MUTLUYUM Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    mmmhhh...ablam(incitanemtuana)buna benzeer dedigi gibi yapar ve bayilirim eminim buda lezizdir, ama ben daha hic yapmadim sizinkini mutlaka deneyecegim...
    ellerine saglik
     
  14. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. SaaHiKKa

    SaaHiKKa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2008
    Mesajlar:
    746
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende deniyecem bende bende bana ne :) ellerine sağlık canım tarifi bizimle paylaştığın için teşekkürler
     
  16. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. btrebru

    btrebru Mesleğine aşık anne:)) Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ellerinize sağlık .bende uzun zaman önce enişteme yapmıştım o beni kırmamak için yedi ama çok kötü olduğunu tadınca anladım tarifinizi deneyeceğim teşekkürler.
     
  18. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Etimek tatlısı derim bende bu tatlıya ramazanda yapmıştım ama daha değişik bir tarifti
    bunu denicem nefis görünüyor ellerine sağlık uzmanım alkisalkisalkis