UzmaN'dan ''Kumpir'' Tarifi (Resimli)

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve UzmaN tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Misafirlere yada aile fertlerine hazırlanabilecek pratik bir tarif..
    Yapımı kolay,besleyici ve çocuklarımızın keyifle yiyebileceği bir lezzet:)

    Patatesleri kaynattıktan sonra soğumalarına izin vermeden kabuklarının soyulması gerekmektedir..
    Patatesler soğursa kaşar peyniri ve tereyağı eritmek mümkün olmaz..
    Patates miktarını arttırarak,servis kişi sayısını arttırmanız mümkün..

    Yarım kilo patates
    İsteğe bağlı yeşilzeytin
    Haşlama mısır
    Kaşar peyniri
    Tereyağ
    Sosis yada salam
    Salatalık Turşusu
    Mayonez
    Ketçap
    Tuz

    Yarım kilo patetesi düdüklü tencerede yada normal tencerede pişinceye kadar kaynatınız.
    Pişen patetesleri soğumadan soyup derin bir kapa alıp,içine iki yemek kaşığı tereyağ,bir miktar kaşar peyniri rendesi ve bir tutam tuz ile eziniz püre haline getiriniz..
    Ezilen patatesleri elinizle şekil vererek yuvarlayın,servis tabağına alın ve ortasına derinlik verip açınız..
    Yeşil zeytini,bir parça kaşarı,bir miktar konserve mısırı(ben yazdan dondurucuya attığım taze mısırı patateslerle haşlayıp,tane tane çıkarıp onu kullanıyorum),sosisleri ve salatalık turşusunu küçük küçük doğrayıp,karıştırıp,ortasını derinleştirdiğimiz patateslerin ortasına ekleyiniz..
    Son olarak mayonez ve ketçap ile süsleyip,yanında bir içecekle servis yapınız..
    Afiyet olsun..

    [​IMG]
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
     
    Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  2. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]

    ısteğe bağlı olarak garnitür malzemesinde konserve bezelye,siyah zeytin yada damak tadınıza uygun farklı malzemeleri de birleştirebilirsiniz bu tarifte..yerimseniben
     
    Son düzenleme: 25 Ağustos 2009
  4. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. serpilce

    serpilce Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    439
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    cokacimcoook görüntü harika ellerine sağlık
     
  6. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. Kalliste

    Kalliste Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    9.326
    Beğenildi:
    51
    Ödül Puanları:
    153
    Uzmanım bu akşam deneyeceğim çocuklar bayılacaklar..
    Ellerine yüreğine sağlık...
     
  8. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    biz patatesleri fırına atıp yapıyoruz kumpiri, dışarıda satılanlar gibi gözüküyor, ben utanmasam kabuklarını da yiyeceğim zeten, bu da iyi fikir, ellerinize sağlık :):)
     
  10. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. esmeralda_2286

    esmeralda_2286 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.394
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    annem yapıyordu gerçektende çok güzel oluyor..
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..cokacimcoook
     
  12. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Teşekkür ederim,sizin de dilinize sağlık..yerimseniben

    Teşekkürler arkadaşım..Mutlaka denemelisin..Ben oğluma bu sebeple mısırı,kaşar peynirini,tereyağını yedirebiliyorum..
    Şimdiden afiyet,bal şeker olsun..kaydirigubbakcemile5

    Evet bu yollada yapımı var ama patatesleri kaynatmak daha pratiğime geliyor..a.s

    Misafirler için düşünülürse,düz borcama haşlanmış patatesleri yayarak,düzleştirerek,üstüne malzeme ve ketçap,mayonezi ekleyip,kare kare keserek de servis yapılabileceğini eklemek istiyorum..yerimseniben
     
    Son düzenleme: 20 Nisan 2009
  14. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146

    Sizin de dilinize sağlık,teşekkürler..yerimseniben
     
  16. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    harika görünüyor...iştahım kabardı herzmanki gibi..
    bunu bir de tepsiye yayıp üstüne garnitürü koyduktan sonra
    bıçakla kare kare kesip öylede servis yapıyorlar..
    ellerinize sağlık..
     
  18. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    süper...
    bu gün ne yemek yapsam derdi çok büyük problem bende arada böyle güzel tatlarda yapabilirim.
    değişiklik olur.oğlumda severek yer sanıyorum..
    teşekkürler.....