UzmaN'dan ''Milföy Hamurundan Baklava'' Tarifi (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve UzmaN tarafından 24 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yapımı kolay,gerçek baklava tatından ayırt edemeyeceğiniz bir lezzet :)

    Milföyleri buzluktan çıkarmanız yeterli...Ceviz içini de çok ufalamadan öğütmelisiniz.

    1 Paket Milföy Hamuru
    1 Yumurta Sarısı
    Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
    2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

    Şerbeti
    3 Su Bardağı Su
    3 Su Bardağı Toz Şeker
    Yarım Limon Suyu

    Bir paket milföy hamurunu,don hali geçinceye kadar bekleyiniz..Pakette dikdörtgen şeklinde 10 adet,kare şeklinde 20 adet milföy yaprağı bulunmaktadır..
    Bir kase içerisine,iki yemek kaşığı toz şeker ve ceviz içini alıp karıştırınız..
    Milföy hamurlarında kare şeklinde olanı alıp,içine kaşık yardımı ile şeker ve ceviz içi karışımını ekleyiniz..Bir ucundan ruola yapmaya başlayınız..Rulo hali olunca kapanacak diğer uca yumurta akı sürüp ruloyu tamamlayınız..
    Bıçak yardımı ile bu yapmış olduğunuz küçük ruloloru kare kare kesip fırın tepsisine diziniz..
    Bütün milföy kareleri bittikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtımış 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişmeye bırakınız..Pişme süresi hamurların altın rengini almasından anlaşılır..
    Bir yandan bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve suyu alıp kaynatınız..Bir on dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu da ekleyiniz.
    Fırından çıkan pişmiş milföy parçaları ılık,şerbet sıcak olmak şartı ile,kolay baklavamızı şerbete yatırınız..
    Çok yumuşak sevenler biraz fazlaca,kıtırlı sevenler az olmak sureti ile tatlıyı şerbette bırakabilirler.
    Yanında dondurma yada kaymak ile servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun..
    [​IMG]
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
     
    Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  2. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. sweet33

    sweet33 ruhsal dinlenmede Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.257
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bunlar gerçekmiiiiizemuszemus
     
  4. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
    COK FAZLA DIIL BIR TANESINI ALABILIRMIYIM ACABA:kedi:
    :nazar:ELLERINIZE SAGLIK HARIKA GÖRÜNÜYO:nazar:
    a.s.a.s.a.s.
     
  6. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    eline koluna sağlık canım....Şeniz
    gece gece canım istedi şimdi..
    cokacimcoook
     
  8. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bu tarifi dün yeniden yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim..Hamur açma konusunda çok hatta hiç başarılı olduğum söylenemez..Ama bu benim evde baklava yapmayacağım anlamına gelmiyor..:kedi:

    Ramazan sofralarında yada gündelik bir akşam yemeği sonrasında,gerek ailece gerekse misafirlerinize rahatlıkla servis edeceğinize garanti veriyorum..yerimseniben

    Hepinizin Mübarek Ramazan Ayını kutluyor,yediğiniz herşeyin baldan tatlı olmasını temenni ediyorum..Şeniz

    Afiyet olsun.. a.s

    [​IMG]
     
  10. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Tarifi az önce yazdım bu ne hız sevgili arkadaşlar..kaydirigubbakcemile3

    Sizlerin de dillerinize sağlık..Şimdiden afiyet şeker olsun..yerimseniben

    Ramazanınız mübarek olsun,mutfağınız da benim tariflerim olsun..

    Bu da yeni sloganım..
     
  12. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. gxoxnxuxlyarasxix

    gxoxnxuxlyarasxix Mucizem'sin OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    çok harika görünüyo..not alayımda bi ara yapayım..ellerine sağlık..
     
  14. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. sweet33

    sweet33 ruhsal dinlenmede Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.257
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bak bu tarifi yapıcagımdan emın oabılırsın ben cok tatlı ısı becerememde onalrı takip ediyorum bu aralar özellikle bende öğreneyim yafff benim ne eksiğim var demiikaydirigubbakcemile3
     
  16. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. EU3

    EU3 Guest

    ben bunu yine KK dan bir arkadaşın açtığı konudan öğrenip yapmıştım çok güzel oluyor elinize sağlık a.s.
     
  18. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.098
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Deneyip buraya foto ekliyorsunuz yoksa başka tarif vermem bilesiniz..kaydirigubbakcemile5
     
Benzer Konular: UzmaN'dan ''Milföy
Forum Başlık Tarih
Tatlılar UzmaN'dan ''Dondurmalı İrmik Helvası'' Tarifi (Resimli) 7 Ağustos 2009
Tatlılar UzmaN'dan ''Portakal Kabuğu Şekerlemesi'' Tarifi 6 Haziran 2008
Tatlılar UzmaN'dan ''Karyağdı Tatlısı'' Tarifi (Resimli) 28 Mayıs 2008