UzmaN'dan ''Portakal Kabuğu Şekerlemesi'' Tarifi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve UzmaN tarafından 6 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Hem şık,hem leziz:))

    Portakalın kabuklarını önceden soyup,kare kare yada jülyen şekilde doğrayınız..

    1 kilo portakal
    2 su bardağı toz şeker

    Size portakallar ortadan kaybolmadan bir tarif vermek istedim..Ben yaptım ve çok hoşuma gitti..
    Şimdi alın portakalları..Ne kadar mesela 1 kg.Kabuklarını soyun,ama elma soyar gibi değil,dilim dilim..İçinin beyaz kısımlarını alın.Sonra bu kabukları jülyen(kibrit çöpü) şeklinde doğrayın,veya küp şeker büyüklüğünde kare kare de olabilir..
    Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzün..Bu işlemi üç kez yapın ki,portakal kabuğunun acı tadı su ile beraber gitsin..
    Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutun..Sonra derin bir kapta bolca toz şekere bulayıp,güneşte kurutun..
    İşte tamam...Bunu böyle şekerleme gibi de yitebilirsiniz,keklerin içine de kullanabilirsiniz,sütlaç veya başka tatlılarda süsleme amaçlıda kullanabilirsiniz.
    Ben denedim,valla zahmetli değil,aksine zevkli..Tavsiyeme kulak verin..Hatta şık bir kavonoza koyup,arkadaşınıza bile hediye edebilirsiniz..
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
     
    Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  2. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ay kisin insallah denicem
    cok ilgimi cekdi tskler
     
  4. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. emcan01

    emcan01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    ben portakala kabuklarını küçük küçük doğrayıp atıyordum dolaba.bu değişik olmuş.bu kışda bu şekilde yaparım teşekkürler