UzmaN'dan ''Üzümlü Tarçınlı Kek'' Tarifi (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve UzmaN tarafından 30 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Kek yapımında ki önemli iki noktayı, hatta en önemli iki noktayı sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.

    Hangi kek olursa olsun;kekin kalıbını kek malzemesini eklemeden önce margarin ile yağlamalısınız..Bu işlem kekinizin kalıptan beş dakika içinde üstelik hiç parçalanmadan çıkmasına yardımcı olacaktır.

    Diğer bir husus ise;kekinizi lütfen önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakınız ve ne olursa olsun ilk 20 dakika fırının kapağını açmayınız..Göreceksiniz ki kekiniz bir volkan edası ile kabaracak çökmeyecektir..

    Evde ne zaman bu keki yapsam,mutfağımı mis gibi tarçın kokusu kaplar..

    Önceleri tarçını çok sevmezdim fakat bu kek tarifinde kullanmaya başlayalı,tarçın mutfağımda vazgeçilmez bir baharat oldu.

    Çok pratik ve zamandan kazandıran bir kek tarifi olması da hanımları sevindirir türden:)

    İlla ki misafirlerim için yapmıyorum bu keki,evde çok tüketildiğini bildiğimden,bir yarım saatlik zamanla kekimi yapıveriyorum..

    Malzemelerin temini yeterli..

    3 Yumurta
    4 Kahve fincanı toz şeker
    1Kahve fincanı yoğurt
    125 gr margarin(yarım paket)
    1Tatlı kaşığı tarçın
    Bir çay bardağı kadar kuru sarı üzüm
    7 kahve fincanı un
    1 Paket kabartma tozu 1 paket vanilin

    Bir kaba oda sıcaklığında ki 125 gr (yarım paket) margarini alınız ve içine 3 adet yumurta ve 4 fincan şekeri ekleyerek,mikser yardımı ile bir güzel çırpınız..
    Malzemeye ilaveten 1 kahve fincanı yoğurtu da ekleyip,karıştırmayı bir kaç dakika daha yapınız..
    Sonrasında bir tatlı kaşığı tarçını ekleyiniz..7 Kahve fincnı unu malzemeye katıp,bir paket kabartma tozunu unla şöyle bir karıştırıp,tüm malzemeyi mikser ile çırpınız.
    Hamur akıcı bir kıvamda değil,daha katı bir görünümde olacaktır..Endişeye gerek yok:)
    Son olarak bir paket vanilini ve bir çay bardağı kuru üzümü de ekleyip bu kez kaşık yardımı ile harman yapınız..Hamur biraz katı olacağından,mikser bu aşama bizi zorlayabilir..Bu nedenle kaşığı tercih etmenizde fayda var.
    Bir miktar margarin ile yağladığınız kalıba,kek malzemesini kaşık yardımı ile eşit şeklide paylaştırınız..
    Yukarda belirttiğim püf noktasına sadık kalarak,fırını 150 derece önceden ısıtıp,sıcak fırına keki pişmeye veriniz.
    İlk 20 dakika fırın kapağını hiç açmadan,kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz lütfen..Yakşalık bir 30-35 dadika sonra keki fırından alıp,servis öncesi biraz soğuma bırakınız..
    Afiyet olsun..
    [​IMG]
    Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:
     
  2. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]

    [​IMG]

    Kekin ana malzemelerini değiştirmeden,kuru üzüm yerine ceviz içi,küçük küçük doğranmış kuru kayısı,kuru incir de kullanabilirsiniz..Yada hepsinden azar miktarlar ekleyebilirsiniz..
    Tekrardan afiyet olsun..yerimseniben
     
    Son düzenleme: 30 Eylül 2009
  4. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    En sevdiğim tatlardan biridir bu kek uzmancım ama ben hiç bir kekimde margarin kullanmıyorum napcaz?:))))))))

    Paylaşımın için teşekkürler cnm
     
  6. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    :)))
    Sevgili mısraaa'cığım zeytinyağı yada sıvı yağla yapılan da bir çok kek var..Kalori açısından evet haklısın margarin ağır gelebilir ama inan ki bu konuda hiç sorun yaşamadım..Kek çok ağır kalmıyor margarin yüzünden..Ama dediğim gibi 125 gr margarin yerine normal boyda bir su bardağı sıvı yağ ile de deneyebiliriz..yerimseniben

    Ben de teşekkür ederim tatlım..Diline sağlık..a.s
     
  8. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    koydum pisiyo simdi:lepi:
     
  10. 20 Mart 2013
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ne güzelde kabarmış :)
     
  12. 23 Mayıs 2014
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. cmaxsofting

    cmaxsofting Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cevizli kakaolu kektarifi...
    Kakaolu cevizli kek arifi de diyebiliriz. Genelde kek yaparken keklerin sabun kalıbı gibi olmasından şikayet ederiz. Yumurta oranı ya da diğer malzemelerimizi tam takır hazırlasak bile iyi kabaran bir kek elde edemeyebiliriz. Önereceğim kek tarifi hem kekler istediğimiz gibi pişiyor hem de kalıp gibi olmuyor. Bize lazım olan 10 kalem malzeme var.

    MALZEMELER
    4 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    1.5 su bardağı ceviz (dövülmüş)
    1 su bar. süt
    Yarım su bardağında sıvıyağı
    Yine yarım su bar. yoğurt
    2.5 yemek kaşığı kakao
    aynı oranda un
    2 paket kabartma tozu
    ve 1 paket vanilya

    Cevizli kakaolu kek tarifinin hazırlanışı ve yazının girişinde belirttiğim püf noktaları için cevizli kakaolu kek bağlantısına tıklayabilirsiniz.

    Afiyet olsun
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Mayıs 2014
  14. 26 Haziran 2014
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler paylaşım için.