Üzümlü Cörek

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve pamuk_helva tarafından 23 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  1. pamuk_helva

    pamuk_helva AslaPesEtmeMücadeleUmutur... Pro Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.127
    Beğenildi:
    2.172
    Ödül Puanları:
    163
    Bereketli, lezzetli ve cok kolay bir cörek tarifi...
    Bu tarifle iki tepsi yumusacik mis gibi kokan cörekleriniz oluyor...



    3 adet orta boy yumurta ( Birinin sarısı üstüne sürülmek üzere ayrılacak )
    1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker,
    1 su bardağı zeytinyağı,(ben siviyag kullandim)
    1 su bardağı yoğurt,
    1 paket kabartma tozu,
    1 çay kaşığı karbonat, (ben kullanmadim)
    Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edecek kadar un.
    Üzüm
    Üzeri icin findik kirigi

    1. Yumurta ve şekeri, el çırpıcısında iyice karıştırın.
    2.Siviyagi ve yoğurdu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Dilediginiz miktarda üzüm ekleyin.
    3.Karbonat ve kabartma tozunu bir miktar un ile karıştırıp, eledikten sonra hamura karıştırıp yavaş yavaş yoğurun.
    4. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un eklemeye devam edin.
    5.Yumuşak bir hamur elde edince hamurdan irice parçalar koparıp, elinizle yuvarlayin ve firin tepsine dizin.
    6.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve findik kirigi serpin. Yerleştirdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
     
  2. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  3. pamuk_helva

    pamuk_helva AslaPesEtmeMücadeleUmutur... Pro Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.127
    Beğenildi:
    2.172
    Ödül Puanları:
    163
    resimleri taze taze cektim...az önce..

    [​IMG]


    [​IMG]