Üzümlü Kabak Hoşafı

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 12 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Yine gazetede gördüğüm, ramazan ayına yakışacak bir lezzet.

    Kabakları soyup, küçücük küpler halinde kesin.

    2 dilim tatlı kabak
    1 su bardağı kuru üzüm
    4 bardak su
    1 su bardağı toz şeker

    Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın.
    Kabakları ilave edin.
    Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk. sonra ocaktan alın.
    Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin.
    Afiyet Olsun
     
  2. 12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar gazetedeki resmi çok aradım ama bulamadım.