Üzümlü Tart

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve kanaviçe tarafından 4 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  1. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Bu tarifi sanırım lezzet dergisinde görüp defterime kaydetmiştim.

    çok lezzetli oldu
    tavsiye ederim



    hamuru için:


    125gr.margarin
    1 yumurta
    1 bardak pudra şekeri
    1 çay kaşiği kabartma tozu
    un


    krema için:


    yarim litre süt
    4 kaşik un
    5-6 kaşik şeker


    üzüm

    hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri yoğurun yağlanmiş unlanmiş kelepçeli kaliba (yada huyunu suyunu bildğiniz yapişmayacağincan emin olduğunuz tepsiye) açarak yayiyoruz hanmur bu aşamada kirilabilir korkmayin düzeltin 180 derece de pişirn ve soğutun


    kremasi için gerekli olan malzemeleri kariştirip orta ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin ve soğuyan tartin üstüne dökün


    krema ilininca üzümleri dizip dinlendirin


    sonra afiyetle götürebilirsiniz :)))
     
    Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  2. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : kanaviçe
  3. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106