Üzümlü Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuğu 12 parçaya bölün. Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin.
    Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün. Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın.
    Tavuk parçalarını tuzlayın. Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın. Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun.
    Tarhunun yarısını kıyın. Tavuk parçaları ile karıştırın.
    Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin.
    Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın.
    Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin.
    Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin. Üzümleri yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin.
    Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın.