Valide Sultan Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 13 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    mekanimizmutfak.kadinlarkulubu.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    1 kg yufka
    4 adet orta boy soğan
    1o çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı ile karıştırarak yaptılar)
    300 gr iri kıyılmış ceviz içi
    2 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
    1,5 çorba kaşığı sıvıyağ

    Tavada yağı eritin ve soğanları ekleyerek, ağır ateşte kavurun. Cevizi ekleyerek 5dk çevirin ve ateşten alın. Derin bir kap içerisinde süt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Tepsiye ilk yufkayı yayın. Soğanlı malzemeyi de yufkaya dağıtın. Kalan yufkaları fırın tepsisi büyüklüğünde kesip üst üste dizerken, her katın arasına önce sütlü sonra cevizli malzemeyi yayın. Son yufkayı koymadan önce, tepsinin kenarların taşn yufkayı içe doğru kıvırın. Son yufkayı da koyarak, üzerini kalan sıvıyağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınınca, dilimleyip servis edin.
     
  2. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    http://2.bp.kadinlarkulubu.com/_TyzjxiXZLZY/So0MP9bXOLI/AAAAAAAAAPE/c-xLO_jh3Bw/s400/b%C3%B6rek.JPG