Vazgeçilmez Gazozlu Poğaçalarım (Resimli)

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Libyana tarafından 12 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Dünkü mönümde vazgeçilmezim,gazozlu poğaçalar da vardı..Günlerce tazeliğini koruyabilen,çok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri müptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde mönümde bulundurduğum bir hamur işi,içine her çeşit harc çok yakışıyor mercimek,kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
    İşte benim poğaçalarım sırrı bu Gazoz:)
    hamurunuz 4 katına kadar çıkabiliyor..
    Kibeleme teşekkürler..



    Malzemeler:
    1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
    çamlıca marka vb.
    yarım su bardağı su
    250 gr tereyağı oda ısısında
    30 gr yaş maya veya
    1 çorba kaşığı toz maya
    1 çorba kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    un
    İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
    Üzerine:
    yumurta sarısı
    çörek otu vb.
    ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor

    Yapılışı:

    Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.

    not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..
     
    Son düzenleme: 16 Mart 2010
  2. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 1 Haziran 2010
  4. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. KaRaLaHaNa

    KaRaLaHaNa YaLNıZLıK YoRaR iNSaNı... Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.148
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    resmini çok merak ettim valla.bir ara yapınca ekler misin canım...
     
  6. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. KaRaLaHaNa

    KaRaLaHaNa YaLNıZLıK YoRaR iNSaNı... Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.148
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    demiştim ama tam o anda resimler geldi...kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
    ellerine sağlık
     
  8. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. calikusumuz

    calikusumuz Aklım egede kaldı...... Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Ellerine sağlık libyana, çok güzel görünüyorlar.
    Gazoz acaba tatlımsı yapıyormu merak ettim.
    Mutlaka denyeceğim bu tarifi, bu aralar poğaça yapmaya merak saldım zaten.
     
  10. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine emegine saglik canim benim marifetli arkadasim
    nasilda canim cekdi anlatamam
    ama biliyosun ben özürlüyüm ya merdane yada oklavayla acmaya :) bunu normal poca gibi yapilsa olurmu???
     
  12. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Şeniz Teşekkür ederim canım..Katmer poğaça şeklinde sarılıyor yanlızca hamuru farklı..Hakikaten denenmesi gereken bulut poğaçadelikafadulden
    Afiyet olsun çalıkuşum..Dün arkadaşlar da sordular hamur tarifini,içersinde gazoz ver dediğimde şaşırdılar ve tatlı olmalı idi o zaman dediler..Aslında gazoz sadece kıvamını sağlıyor tadını almıyoruz,yumuşatıyor..Mahlepli veya hafif tarçınlı açmalar gibi de olabilir tuzunu az katarsak.Tamamen keyfimize kalmış..
    Denersen yorumlarını bekleriz efenim..:eek:

    hihoyyyt Afiyet olsun sağlol gülüm..
    Hayır gerçkekten hiç hiç zor değil..Merdane oklava dendi mi insan tırsıyor belki olmaz yapamam diye lakin eline hiç merdane almayan bile bunu yapabilir tabak büyüklüğünde açıyoruz hatta elle bile açılır ya..
    Sonra 8 e bölüyoruz bıçakla sigara böreği gibi sarıyoruz..
    çok basit öncesinde gözünüze çok küçük gelebilirler lakin tepsi mayası yapınca o kadar kabarıyorlar ki maşallah:)
    dün arkadaşlarım vardı,bol bol pasta börek hazırladım büyük mutluluklaalkisalkisalkis
    şimdi seçtiğim tarifleri vaktim olduğunca yazıyorum..
     
  14. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    yok balim beceriksizlikden diilde :)
    sol bilegimden ameliyatliyim malesefki dönmüyo o yüzdende oklava merdane isi bana uzak düsüyo malesef oysa annemi bi görüceksin yufka acisi var imreniyorum
     
  16. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Kumrual

    Kumrual Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    374
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    güzele benziyor bende deniycem bi ara sonucu yazarım
     
  18. 12 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    ah evet gülüm ,Rabbim sağlık versin pasta börek hep bulunur:KK46:
    anneciğine de kocaman maşallh diyelim

    bekleriz sonucu ve fotoyu efenim..
    delikafadulden