Velibag

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve daisy66 tarafından 18 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  1. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    gözlemeye benziyor fakat tdı nefis çok değişik ve lezzetli bir yemek

    malzemeler hazırlanır.

    hamuru için
    un
    su
    maya
    biraz süt
    içi için
    5-6 adet patates
    tuz
    (isteyen peynirde katabilir fakat patatesli çok leziz)

    ilk olarak hamur malzemeleri karıştırılarak normal mayalı hamur yapılır,hamurun biraz ekşimesi beklenir.diğer taraftan papatesler haşlanarak çatalla ezilir,tuz katılarak karıştırılır,mayalanan hamurdan bir beze büyüklüğünde hamur alınır
    tabak büyüklüğünde açılır içine pataesli harç koyularak hamur büzülerek kapatılır ve patatesli halde tabaktan biraz büyük olacak şekilde tekrar açılır,patatesler çıkmıyor endişelenmeyin,açtığımız hamur teflon tavada yada sacta 2 tarafıda yağlanarak pişirilir.çok lezzetli oluyor.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Eylül 2008
  2. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  3. ozlem28

    ozlem28 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    830
    Beğenildi:
    44
    Ödül Puanları:
    108
    ya ben bu tarifi internetten görmüştüm, denedim ama güzel olmadı. sanırım biraz ince yapmışım. birde mayalı olunca hamur pişirirken bi tarafı kabardı öteki tarafı daha az kabardı öyle oluncada tam güzel pişmedi. kabaran yeri pişti, diiğer tarafları çiğ kaldı. :çok üzgünüm:
     
  4. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  5. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    o pişme anında kabarır sonra iner canım çok kabarırsa bi iğne batır hemen.kolay aslında ince açılınca daha lezzetli oluyor
     
  6. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  7. aytencan

    aytencan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu bir çerkez yemeğidir.gerçekten de lezizdir.
     
  8. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  9. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çerkezlerinki biraz dakha değişik canım vıccın der onlar bu biraz farklı
     
  10. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  11. minelne

    minelne afffettt Allahımm Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    canım bu çerkez yemeği fıççında etlisi oluyor 1az daha farklı
     
  12. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  13. pamuksekeri

    pamuksekeri Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.149
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Biz bunun peynirlisini de yapardık Kars'ta yaşadığımız dönemlerde,çok lezzetli olurdu...
     
  14. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  15. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ewet canım peynirlide olur
     
  16. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız
     
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : daisy66
  19. iipekk

    iipekk Dikkat! bebek var :) Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.539
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    cerkez arkadsımın annesı yapar bunu cok lezzetlıdır