Vine suyu nasl korunur?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU1 tarafından 12 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    12 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    vişne suyu evde yapılıyormuş bilmiyordum öğrendim. ama çabuk bozuluyor nasıl uzun süreli muhafaza edebilirm. bir de suyu çıktıktan sonra vişneleri ne yapıyorsunuz? reçel olur mu sizce?

    ayrıca bu benzeri içecek tarifleriniz varsa alabilirm arkadaşlar
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 14 Temmuz 2008
  2. 13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. acxix_hatxixralar

    acxix_hatxixralar 19.09.2014 Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    667
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Uzun sürre kalınca vitamini kalmıyormuş zaten.Fazla bekletmeden tüketin bence..Kalan posası da reçel olur heralde fisfisfis
     
  4. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    benım bıldıgım portakal greyfurt vs gıbı şeyler gun ıcınde tuketılmelı vışne suyunun oyle oldugunu varsayarsak kaynatmaya degmez bak merak ettım şimdı:)
     
  6. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. EU1

    EU1 Guest

    bilmeyenlere yazayım vişneyi tencereye koyuyorsunuz üstüne su ve şeker kaynatıyorsunuz rengini veriyor zaten soğuduktan sonra aynı marketten aldığımız giib oluyor içinde de katkı maddesi yok. ben sevdim tadı da güzel.
     
  8. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. Yaxsxama Dair

    Yaxsxama Dair Hercai hayat... Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2007
    Mesajlar:
    621
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çok çabuk bozulmuyorki canım,ben her yaz her hafta vişne suyu kaynatırım annemden öğrenmiştim,1 hafta buzdolabında özelliğini yitirmiyor zaten iki gündede tüketiliyor bizde:)
    Suyunu çıkardıktan sonra vişnelere gelince ben onuda şöyle değerlendiriyorum yine annemden görerek biliyorum:)vişneleri hani şu makarna süzdüğümüz delikli süzgeçler varya bizde onlara ilistir denir,onun içine koyup elinin yardımıyla sadece çekirdekleri ve posası kalasıya kadar ovalıyarak süzgeçin altına koyduğun kaba geçmesini sağlıyorsun,daha sonra kaynattığın vişne suyunun bir kısmınıda onun içine döküyorsun ,bu sayede vişneleride değerlendirmiş oluyorsun oda içiliyor ama biraz şeffaf değilde posalı içecek oluyor:)
     
  10. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. esennil

    esennil Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    vişne suyunu kaynatıyorum cam kavanozlara sıcakken doldurup kapatıyorum ve ters çevirip mutfak havlusu üzerinde soğuyana kadar bekletiyorum.bu konservesi senesine kadar aynı lezzette dayanır.reçeli için su kullanmamanız gerek bu yüzden kalan taneler reçel olmaz.taze kaynatabilmek içinse deepfreeze ayıklayıp yıkayıp poşetle koyarım.kışın kaynatırım.
    bugün aldım çocuklarıma kaynatmak için içine kayısı ve erik de atıyorum ben karışık meyve suyu oluyo.asitli içeceklerden çok daha sağlıklı.
     
  12. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. EU1

    EU1 Guest

    çok sağolun arkadaşlar bak iyi fikir esennil ya valla ben ilk defa duydum böyle evde vişne suyu yapıldığını düşün yani dört yaşında oğlum marketten de almıyorduk pek o da istiyordu şimdi içiyoruz işte. karışık ben de deniyeyeyim

    hadi bayanlar vardır öneriler siz de
     
  14. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. EU1

    EU1 Guest

    hiç bilmeyenlerinde öğrenmesini istedim aslında bir amacım da bu.
     
  16. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. esennil

    esennil Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar annem bahçesinden topladığı vişneleri,kayısıları,şeftalileri,kırmızı ve siyah erikleri,kızılcıkları şekerli suyla kaynatır sıcaklığa kavanoza kapatır.dediğim gibi ters çevirir.soğuyunca uzun süre bozulmadan ve lezetini kaybetmeden kalan konserve meyve sularınız olur.hamileliklerimde ve çocuklarıma hep içiririm.kayısı ve şeftali doğranacak.ayrıca benim reçellerimde ev yapımı.herşey katkılı zaten bu yüzden doğal yiyecekler ve içecekler tercih etmeliyiz bence
     
  18. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. agirRoman

    agirRoman Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    193
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    eeee ne kadar visneye ne kadar su ne kadar seker

    hani bilgi haniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:)