vişne reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve selenita tarafından 12 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    12 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : selenita
  1. selenita

    selenita Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    88
    oldukça pratik ve kolay bir tarif yolluyorum malum tam vişne dönemi şimdiden afiyet olsun..
    arkadaşlar kesinlikle reçelinize su koymayın kısık ateşte kendi suyunu verir zaten merak etmeyin..

    vişnelerin çekirdekleri tığ yardımı ile çıkartır
    üzerine şeker boşaltılır ve 1 gece bekletilir.

    1 kg vişne
    2 kg şeker
    1 adet limon

    Sabahleyin ağır ateşe koyup kaynatılır. koyu bir kıvam aldıktan sonra bir limon sıkıp ateşten alınır.
    Arzu edilirse kaynamış koyu şekere çekirdeksiz temizlenmiş vişneler konur, öyle pişirilir. Koyuluğunu muayeneden sonra ateşten alınır.(eğer böyle yaparsanız geceden şekerle vişneyi bekletmek zorunda kalmazsınız ama aceleniz yok ve yemek yapmaktan keyif alıyorsanız 1.yolu denemenizi tavsiye ederim)
     
    Son düzenleme: 12 Temmuz 2008
  2. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : selenita
  3. oya_konuk

    oya_konuk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    evet size katılıyorum reçele pişerken su ilave edilmez çorbamı yapıyoruz reçelmi:)
     
  4. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : selenita
  5. mavinur

    mavinur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Mart 2007
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ben yazdan çekirdeklerini çıkartıp buzluğa vişne atmıştım reçel yapmak için ama şimdi donmuş vişneyle nasıl reçel yapacğımı bilmiyorum. eğer bilen varsa bana yardım edebilirmi? lütfen :1rolleyes::Saruboceq: