Vişne Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Vişne:1kg
    Şeker:1.15ogr
    Limon:1ad

    Vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım.
    Vişnelerimizi bir kaba koyup 150gr şekeri ekleyip yarım saat
    sulanması bekleyelim.
    Vişnelerimiz sulandıktan sonra tenceremize koyup şekeri
    ilave edip ağzı açık şekilde kaynatalım bir, birbuçuk saat kadar
    ve sık,sık köpüğünü alalım reçelimizin rengi bozulmasın.
    kaynayıp soğuduktan sonra kavonozumuzun kuru olmasına
    dikkat edelim.
    Kavonozumuzun kapağını kanynar suda bir kaç dakika kaynatıp
    kurulayıp hemen kapatalım ve ters çevirip güneş görmeyen bir
    yerde en az on beş gün dinlendirelim.
    Afiyet olsun...