Vişneli-Çikolatalı Yılbaşı Pastası/canavar üyemizden

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    http://img299.imageshack.us/img299/3244/dscn2455qe1.jpg



    4 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket şekerli vanilin
    1 bardak un
    2 çorba kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    Kreması için:1 paket krem şantiyi 1 bardak süt
    1 paket bitter çikolata
    2 çorba kaşığı vişne reçelinden ayrılmış vişne taneleri
    2 çorba kaşığı damla çikolata
    300 gr. kadar şeker hamuru

    4 yumurtanın akı ve beyazı ayrılır. Beyazları tek başına bir kapta 1 dakika çırpılır, içine 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket şekerli vanilin konup tekrar macun kıvamına gelene kadar çırpılır. İçinde sarılar katılıp çırpılır. En son 1 bardak un, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ben dikdörtgen bir kalıpta pişirdim, sonra keki ortadan ikiye böldüm.
    Kreması için 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp dolapta dinlendirdim. Ocakta benmari usulü erittiğim 1 paket bitter çikolatayı krem şantiye ekleyip tekrar çırpıp beklettim. Ortadan ikiye böldüğüm kekin katlarını, yarım bardak soğuk süt-2 çorba kaşığı vişne reçeli ile karıştırıp, bununla ıslattım. Arasına kremayı, onun üzerine 2 çorba kaşığı kadar vişne reçelinden ayırdığım vişne parçalarını ve 2 çorba kaşığı damla çikolatayı serpiştirdim.
    Diğer katı üzerine kapatıp krema ile tamamen kapladım. 300 gr. kadar şeker hamurunu, mavi-sarı gıda boyalarını karıştırarak elde ettiğim karışımla yoğurdum. Yeşil bir hamur yaptım. Pastamı, incecik açtığım bu hamurla kapladım.Beyaz hamuru açıp, çam ağacı şeklinde kesip pastamın üstüne az miktar suyla yapıştırdım. Üzerini pasta malzemeleri dükkanından aldığım
    süslerle süsledim.